EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Europe » Russland » Elbrus - Travers fra nord til syd

Elbrus - Travers fra nord til syd

Ruten fra nord er mer avsides enn fra syd og det er ikke noe infrastruktur på fjellet. Dette er turen for de som ønsker en mer krevende tur i et vakkert fjellområde der vi vil møte få turister. Vi overnatter for det meste i telt og ruten er lenger og mer krevende enn normalruten. Øverste leir blir etablert på 4600 m hvis været tillater det. Toppdagen er krevende og vi må gå i tau en god del av veien. Elbrus er en nyttig erfaring for de som ønsker å prøve seg på høyere topper i for eksempel Søramerika eller Himalaya. For de som ikke har erfaring på is vil det bli gitt opplæring i løpet av akklimatiseringen.

Dag

Program

1

Eksotisk og spennende kjøretur

Norge – Moskva – Mineralnye Vody i Kaukasus.* Fra flyplassen i Mineralnye Vody tar det fire timer med minibuss opp til Terskol i Baksan-dalen, ved foten av Elbrus i 2000 meters høyde. I Mineralnye Vody blir vi møtt av våre representanter, før vi fortsetter videre til byen Pyatigorsk hvor vi overnatter på Intourist Hotel. På ettermiddagen fordeler vi eventuelt leieutstyr og har en liten sightseeing i byen.

 

* Det kan bli nødvendig å fly til Moskva en dag tidligere og overnatte der før flyturen videre til Mineralnye Vody. 

2

Opp i fjellet

Pyatigorsk – Basecamp (2250 m, 6t). Vi starter tidlig og bruker om lag 6 timer til vår basecamp på Elbrus. Første del går på asfaltert vei før det går over på grus og vi trenger 4wd. Camping. På ettermiddagen er det mulig med en akklimatiseringstur til Mushroom Rocks (3500m).

3

Akklimatiseringsturer

Basecamp – Akklimatiseringsturer opp til omlag 3800 meter – ca. 4 timer per dag. Turer i området ved basecamp hvor vi utforsker interessante lavaformasjoner og bærer opp utstyr til hytten på highcamp (3800 m). Vi legger vanligvis inn en et besøk til de varme kildene området er berømt for, og en eller to turer til de flotte fossene ikke langt fra basecamp. Overnatting i telt i BC, eget spisetelt.

4

Akklimatisering, samme som dag 3.

5

Akklimatisering, samme som dag 3.

6

Flytter opp til highcamp

Basecamp – Highcamp (3800 m, 5-6 t). Vi flytter opp til hytten på highcamp. Akklimatiseringstur opp til Lenz Rocks (4600 m) hvor vi legger igjen utstyr til etablering av toppleiren, telt, mat, drivstoff, primus og annet kjøkkenutstyr. Overnatting i hytten.

7

Akklimatisering

Highcamp. Akklimatiseringstur opp til Lenz Rocks (4600 m, 5-6 t).

8

Flytting og forberedelser

Highcamp – Lenz Rocks (4600 m, 5-6 t). Vi flytter opp til Lenz Rocks. Her slår vi leir, sjekker utstyret, spiser og forbereder oss til toppstøtet.

9

Toppdag!

Vi starter omkring 06:00, i grålysningen, og må regne med å bruke 8-9 timer til toppen, Europas høyeste punkt på 5642 meter. På tur opp setter vi igjen mye av utstyret i sadelen mellom øst- og vesttoppen og går den siste bratte biten med lett oppakning. Etter å ha vært på toppen returnerer vi til sadelen og tar med utstyret over på sørsiden og inn på Normalruten ned til Barrels (3817 m), derifra benytter vi oss av gondol og stolheis ned til Azau på 2125 meter.

 

Hvis værforholdene gjør det umulig å campe ved Lenz Rock vil vi bestige vesttoppen fra hytten. Dette er en lenger toppdag og mer krevende enn alternativet fra Lenz Rock. Hvis vi må gå fra hytten starter vi litt over midnatt og gå gjennom hele natten. Vi må ta høyde for små justeringer av programmet i henhold til vær og føreforhold.

10

Ekstradag

Retur til hotell Nakra i Terskol på formiddagen hvor vi feirer toppen med en tradisjonell kaukasisk middag. Alternativt ny mulighet for toppforsøk.

11

Avslapping og pakking

Vi slapper av på hotellet eller tar en dagstur i området rundt Terskol, Hotell Nakra. Alternativt ny mulighet for toppforsøk. Hvis vi har toppforsøk denne dagen må vi ned til Terskol samme dag. Dette betyr at vi må bruke beltebil for å rekke heisene. Guiden vil orientere om dette hvis det blir aktuelt.

12

Begynner hjemreisen

Etter frokost kjører vi til Mineralnye Vody og flyr tilbake til Moskva. Hotell Izmailova. De som ikke har stopp i Moskva drar videre til Norge med ankomst Oslo samme dag.

13

Sightseeing i området rundt den Røde Plass. Moskva – Norge.

 

Det er også mulig å fly fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim mot tillegg i prisen.

2017  Elbrus - Travers fra nord til syd

25.8 - 5.9 

Pris: Fra kr 21 990 pr. person (uten stopp i Moskva på vei hjem)

Tillegg for stopp og sightseeing i Moskva på vei hjem: fra kr 1800 pr prs.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Fly t/r Oslo - Moskva. 
 • Fly t/r Moskva - Mineralnie Vody. 
 • Transport t/r flyplassene i Moskva og Kaukasus 
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost i Moskva og i Terskol 
 • På fjellet overnatter vi i sovesaler og 2-6 sengsrom 
 • Fotturen med full pensjon
 • 3-4 t sightseeing med guide i området rundt Den Røde Plass

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Kostnader for tilslutning fra andre byer enn Oslo
 • Visumkostnader (ca kr 1200) 
 • Tillegg for enkeltrom 
 • Overnatting i Moskva / Mileralnye Vody på utreise (hvis nødvendig)
 • Middag og lunsj i Moskva 
 • Billetter til severdigheter 
 • Utgifter til beltebil ved persontransport 
 • Tips