EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Europe » Russland » Elbrus - Skibestigning

Elbrus - Skibestigning

Skibestigning av Europas høyeste fjell. Elbrus ligger i Kaukasusfjellene på russisk side, nær grensen til Georgia. En teknisk enkel bestigning i et vakkert fjellområde hvor det er ligger godt til rette for skibestigning. 

Dag

Program

1

Avreise fra Norge

Norge – Moskva – Mineralnye Vody i Kaukasus *.  Fra flyplassen i Mineralnye Vody tar det fire timer med minibuss opp til Terskol i Baksan-dalen som ligger ved foten av Elbrus på rundt 2000 meters høyde. Vi overnatter på hotell Nakra. Hotellet har et flott badstueanlegg med et lite basseng. Hotell Nakra.

 

* Kan bli nødvendig å fly til Moskva en dag tidligere og overnatte der før flyturen til Mineralnye Vody.

2

Skikjøring på Cheget-fjellet og hvor vi går er avhengig av snøfotholdene. Vi kan bruke skiheisen som går opp til 3050 meter og fortsette opp mot toppene over toppstasjonen. Hvis været er bra, har vi fantastisk utsikt mot Elbrus og kan se både Barrels, Priyut og ruten vi vil følge til toppen (4-5 t). Hotell Nakra.

3

Skikjøring i en av dalene i nærheten av Terskol. Vær og snøforhold avgjør hvor vi drar. Badstue på hotellet. Sjekk av utstyr. Det er mulig en av disse to dagene blir en tur en akklimatiseringstur til fots i området, dette avhenger av skiforholdene. Hotell Nakra

4

Vi flytter opp til midtstasjonen på gondolbanen, Krugozow (2950 m), hvor vi overnatter på hotell. Fra hotellet har vi en utrolig utsikt mot Elbrus og fjellene på grensen mot Georgia. På ettermiddagen kjører vi på ski i anlegget. Mulig å ta heisen opp til Mir (3500 m), toppstasjonen for gondolbanen. Old Vista Hut.

5

Etter frokost tar vi heisene opp til Bockhi (Barrels) (3817 m). Om ettermiddagen tar vi en akklimatiseringstur opp til Priyut (1 t - 4152m). Det er flotte skimuligheter i området. Overnatting i National Park Hut (3900 m).

6

Dagstur opp mot Pastukhov Rocks (4650 m). Overnatting i National Park Hut.

7

Vi flytter opp til Hut of Muzafar (4100 m). Bagasjen vil bli fraktet opp med beltebil. Om ettermiddagen gjør vi klart utstyr for toppforsøket kommende natt. Overnatting i Hut of Muzafar.

8

Toppdag! Hvis været er bra prøver vi oss på toppen. Vi står opp litt over midnatt og forlater leiren en time senere. Målet er Elbrus West Summit, den høyeste av de to toppene med sine 5642 meter. Vi må regne med å bruke 7-10 timer til toppen. Returen til Hut of Muzafar tar 2-4 timer. Overnatting på Hut of Muzafar.

9

Retur til hotell Nakra i Terskol på formiddagen hvor vi feirer toppen med en tradisjonell kaukasisk middag.  Alternativt ny mulighet for toppforsøk.

10

Skikjøring i området rundt Terskol. Hotell Nakra. Alternativt ny mulighet for toppforsøk. Hvis vi har toppforsøk denne dagen må vi ned til Terskol samme dag. Dette betyr at vi må bruke beltebil for å rekke heisene. Guiden vil orientere om dette hvis det blir aktuelt.

11

Etter frokost kjører vi minibuss ned til Mineralnye Vody der vi tar fly tilbake til Moskva. Hotell Izmailova. De som ikke har stopp i Moskva drar videre til Norge med ankomst samme dag.

12

Sightseeing i området rundt den Røde Plass. Moskva – Norge.

 

 

Det er også mulig å fly fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim mot tillegg i prisen.

2017 Elbrus - Skibestigning fra syd

12 - 22.5

Pris: Fra kr 19 990 pr. person (uten stopp i Moskva på vei hjem)

Tillegg for stopp og sightseeing i Moskva på vei hjem: fra kr 1800 pr prs.

Inkludert i prisen med stopp i Moskva på returen er følgende:

 • Fly t/r Oslo - Moskva. 
 • Fly t/r Moskva - Mineralnie Vody. 
 • Transport t/r flyplassene i Moskva og Kaukasus 
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost i Moskva og i Pyatigorsk 
 • På fjellet overnatter vi i sovesaler og telt 
 • Fotturen med full pensjon
 • 3-4 t sightseeing med guide i området rundt Den Røde Plass

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Kostnader for tilslutning fra andre byer enn Oslo
 • Overnatting i Moskva / Mineralnye Vody på utreise
 • Visumkostnader (ca kr 1200) 
 • Tillegg for enkeltrom 
 • Middag og lunsj i Moskva 
 • Billetter til severdigheter 
 • Tips