EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Europe » Georgia » Fottur i Svaneti

Fottur i Svaneti

Velkommen til en ni dager lang tur til den vakre Svaneti-dalen i Georgia. På den lange uken vi er her rekker vi fire flotte fjellturer og besøk på flere UNESCO-listede severdigheter både i Tiblisi og i Svaneti. Lengden på fjellturene kan tilpasses individuelt og dette er en reise som passer fjellturister i alle aldre, gammel som ung.

Pris: Fra NOK 12 990,- per person

Svaneti_Ushba

Dag

Program

1

Avreise fra Norge

2

Tiblisi

Vi ankommer Tiblisi på morgenen, møtes på flyplassen og blir   fraktet til hotellet. Ankomsttidspunktet avhenger av hvilke fly vi kommer   med. De som er sultne etter flyturen får seg en matbit, før vi setter kursen   mot gamlebyen – The Old Town – for sightseeing. Gamlebyen byr på et rikt   utvalg severdigheter innenfor et relativt lite område, etter flyturen er det   godt å strekke litt på seg og vi går de få minuttene mellom høydepunktene. Vi   begynner med Metekh Church, kirken er bygd på slutten av 1200-tallet og ligger   veldig fint til på en klippe rett ved elven Mtkvari. Herifra går vi videre   til Sioni Cathedral, dette er en georgiansk ortodoks katedral bygd så tidlig   som på 500-tallet, senere restaurert en rekke ganger og nå siste gang i 1983.   Før vi kjører opp til statuen av Mother Georgia og går ned til Narikala   Fortress, rusler vi innom både Peace Bridge og Anchiskhati Church. Vi   avslutter sightseeingen med et besøk på Sulphur Bath, de som ønsker å ta seg   et bad må huske å pakke badetøy. Overnatting på hotell i Tiblisi.

3

Svaneti

Tbilisi – Mtskheta – Becho (1300 m). Etter frokost setter vi   kursen nord-vestover oppover mot Svaneti. På turen kjører vi innom Georgias tidligere   hovedstad, Mtskheta, for en kjapp omvisning i den 3000 år gamle byen. Her,   som i Tiblisis eldre bydel, finnes arkitektur fra så tidlig som på 500-tallet.   Både Jvari Church og Svetitskhoveli Cathedral er oppført på UNESCOs verdensarvliste.   Det blir mulighet for å kjøpe seg en rask lunsj i løpet av turen. Når vi   ankommer Svaneti losjeres vi inn og serveres middag på et hyggelig lite   gjestehus oppe i landsbyen Becho.

4

Til fjels

Becho (1300 m)UshbaMestia (1500 m). I dag tar vi beina fatt. Vi går fra   gjestehuset og inn i fjellet mot Mount Ushba, et majestetisk, to-hodet fjell   på 4700 meter. Vi sikter oss ikke inn på toppen, men vi skal ikke så langt over   skoggrensen før utsikten blir veldig fin. Etter å ha startet i tykk skog kommer   vi etterhvert til en gammel militærbase og videre opp til noen flotte   fossefall. Hvor langt hver enkelt i gruppen ønsker å gå er individuelt og for   de sprekeste og ivrigste er det mulig å gå helt opp til breen, omkring tusen   høydemeter opp fra landsbyen. Landskapet er som hentet fra en eventyrfilm og   om vi er heldige med været byr dalen på uforglemmelig utsikt. På   ettermiddagen kjører vi lenger opp i Svaneti-dalen til regionsenteret Mestia.   Vi innkvarteres og spiser middag på et hyggelig gjestehus.   

5

Dagstur og museumsbesøk

Mestia – Lakhiri (1750 m) – Mestia. Etter frokost kjører vi   opp til landsbyen Lakhiri, ser oss litt rundt i landsbyen før vi begynner å   gå tilbake til Mestia, turen tar mellom fire og fem timer. Vi stiger litt   over hundre høydemeter opp til 1870 meter, for så å bikke oss ned den frodige   og vakre dalen, full av blomster og med utsikt mot Chalaadi glacier (2300 m) og   de karakteristiske utsiktstårnene overfor Mestia. Vel tilbake besøker vi det   etnografiske museet i Mestia. Her får vi et skikkelig dypdykk inn i dalens mangfoldige   historie. Vi spiser middag og overnatter på gjestehuset.  

6

Vaktårnenes land

Mestia (1500 m) – Chalaadi (2300   m) – Ushguli (2200 m). I dag må vi starte ganske tidlig. Etter en kort   kjøretur, begynner vi å gå oppover mot Chalaadi glacier på omkring 2300   meters høyde. De som ønsker det kan gå helt opp til breen. Fjellturen tar   omlag fem timer. Vel nede igjen setter vi oss inn i bilene og kjører oppover   mot den høyesteliggende permanente bosetningen i hele Europa og Eurasia,   landsbyen Ushguli på 2200 meter. Veien er ulendt og vi kan være glade vi har gode   sjåfører og 4WD, kjøreturen tar rett i underkant av fire timer, avhengig av   forholdene på veien. Landsbyen er i likhet med omtrent hele den øvre Svaneti-regionen   oppført på UNESCOs verdensarvliste. Landsbyen er kanskje aller mest kjent for   sine mange karakteristiske utkikstårn bygd av stein. I tillegg er det   glimrende utsikt mot Georgias høyeste fjell, Mount Shkhara på 5068 meter. Vi   spiser middag og overnatter på et enkelt, men hyggelig gjestehus i landsbyen.  

7

Til foten av Georgias høyeste fjell

Ushguli (2200 m) – Mt. Shkhara – Mestia. Vi kan begynne   dagens fottur direkte fra gjestehuset og stien tar oss helt frem til foten av   Mount Shkhara på noe over 2500 meters høyde. Utsikten mot breearmene er   spektakulær. Det er herifra den største elven i Svaneti har sitt utspring,   Enguri River ender etter 213 kilometer opp ned i Svartehavet. På turen   tilbake tar vi oss god tid og nyter synet av de frodige blomsterengene. Fotturen   tar totalt cirka fem timer. Tilbake på gjestehuset skifter vi til tørre klær   og kjører tilbake til Mestia hvor vi installerer oss på rommene og møtes til   middag.

8

Retur til Tiblisi

Mestia – Tbilisi. Her har vi to alternativ, det er mulig å   fly tilbake til Tiblisi, men flygningene er ustabile og blir svært ofte innstilt   på grunn av vær og vindforhold. Det sikreste er å basere seg på biltransport   tilbake til Tiblisi. Turen er lang og tar i overkant av ni timer. Etter den   lange bilturen sjekker vi inn på hotell i Tiblisi. Det kan også være mulig å   fly tilbake til Norge allerede samme kveld.

9

Hjemreise

Tbilisi Airport. Transport til flyplassen.

Turen kan utvides med tur til tops på Mt. Kazbek (5047 m) eller noen dagers badeferie ved Svartehavet.

Datoer: 10.6, 8.7, 12.8 og 9.9

Pris: Fra NOK 12 990,- per person

Prisen er basert på billigste billett t/r Oslo – Tiblisi og en gruppe på seks personer.

Flytillegg fra andre byer i Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Tiblisi
 • Tur ihht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom
 • All mat, samt kaffe, te og kokt eller renset vann på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bagasjetransport
 • Transport t/r flyplassen i Tiblisi

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Tiblisi og på ROOMS i Kazbegi
 • Drikkevarer som vin og flaskevann på turen
 • Visumkostnader