EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Europe » Georgia » Fottur i Kazbegi-området

Fottur i Kazbegi-området

Velkommen til åtte dager med flotte fjellturer og god mat i fantastiske omgivelser. Georgia byr på alt en fjellturist kan ønske seg. Mellom dagsturene i pittoresk natur bor vi vekselsvis på hyggelige små vertshus og luksuriøse hotell. Fotturene er godt tilrettelagt og passer for alle.

Pris: Fra NOK 13 990,- per person

kazbegi_chaukhebi

Dag

Program

1

Avreise fra Norge

2

Tiblisi

Vi ankommer Tiblisi på morgenen, møtes på flyplassen og blir   fraktet til hotellet. Ankomsttidspunktet avhenger av hvilke fly vi kommer   med. De som er sultne etter flyturen får seg en matbit, før vi setter kursen   mot gamlebyen – The Old Town – for sightseeing. Gamlebyen byr på et rikt   utvalg severdigheter innenfor et relativt lite område, etter flyturen er det   godt å strekke litt på seg og vi går de få minuttene mellom høydepunktene. Vi   begynner med Metekh Church, kirken er bygd på slutten av 1200-tallet og   ligger veldig fint til på en klippe rett ved elven Mtkvari. Herifra går vi   videre til Sioni Cathedral, dette er en georgiansk ortodoks katedral bygd så   tidlig som på 500-tallet, senere restaurert en rekke ganger og nå siste gang   i 1983. Før vi kjører opp til statuen av Mother Georgia og går ned til   Narikala Fortress, rusler vi innom både Peace Bridge og Anchiskhati Church.   Vi avslutter sightseeingen med et besøk på Sulphur Bath, de som ønsker å ta   seg et bad må huske å pakke badetøy. Overnatting på hotell i Tiblisi.     

3

Opp i fjellet

Tbilsi – Mtskheta – Elia (1990 m) – Kazbegi (1750 m). Etter   frokost på hotellet setter vi kursen opp i fjellene mot Kazbegi. På turen   kjører vi innom Georgias tidligere hovedstad, Mtskheta, for en kjapp   omvisning i den 3000 år gamle byen. Her, som i Tiblisis eldre bydel, finnes arkitektur   fra så tidlig som på 500-tallet. Både Jvari Church og Svetitskhoveli Cathedral   er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Fra Mtskheta går turen videre opp den vakre   og stadig omtalte Georgian Military Highway, som strekker seg helt fra   Tiblisi og til den russiske grensen. Vi stopper, tar bilder og nyter fjellutsikten   flere ganger før vi etter hvert kommer frem til Kazbegi. Kazbegi har rundt   2000 innbyggere og er det administrative senteret i regionen. Vi installerer   oss på et hyggelig vertshus før vi går en ettermiddagstur opp på Mount Elia   (1990 m). Turen tar et par timer og vi stiger rundt 250 høydemeter, fenomenal   utsikt.  

4

Dagstur

Kazbegi (1750 m) – Gergeti (2170 m) – Gveleti eller Sabertse   Pass (3150 m) – Kazbegi. Etter frokost pakker vi lunsjen, tar vi på gode sko   og går til fjells. Fra Kazbegi tar det i overkant av tre timer opp mellom   frodige dalsider og skogsterreng til Gergeti Trinity Church på 2170 meters   høyde. Kirken er bygd på 1300-tallet og ligger utsøkt til på en gresskledt høyde   over elven Chkheri. Utsikt mot breene på Mt. Kazbegi (5047 m). Fra Gergeti   Trinity Church er det to muligheter, de som ønsker det kan fortsette oppover   mot Sabertse Pas på 3150 meter, herifra er utsikten mot Mt. Kazbegi virkelig   spektakulær. De som synes de har fått nok høydemeter kan rusle ned til   Gveleti Waterfalls (1740 m) i den dype fjellkløften eller smale dalen Dariali   Gorge som strekker seg helt til den russiske grensen. Gruppen samles igjen på   gjestehuset i Kazbegi, dusj, middag og kanskje et godt glass vin.

5

Fottur i Juta

Kazbegi – Juta (2200 m) – Kazbegi. Dagen begynner vi med en   kjøretur gjennom spektakulære Sno Valley til den lille landsbyen Juta (2200   m). Turen på den relativt smale veien tar langt inn i fjellheimen og vi   forstår etter hvert hvorfor landsbyen er avskåret fra resten av landet hele   vinteren. Det å komme til Juta kan oppleves som en liten tidsreise, landsbyen   og innbyggerne har holdt på mange av de gamle tradisjonene og det er naturlig   å sammenlikne det vi ser med hvordan vi hadde det i Norge for ganske mange   tiår siden, virkelig artig å se at dette også er et godt alternativ. Fra Juta   tar vi beina fatt på fint tilrettelagt sti opp til omkring 2600 meter over   havet og foten av Mt. Chaukhebi (3842 m), vandringen tar totalt pluss minus   fire timer. Selv for fjellturister kan litt luksus være kjærkomment i ferien   og vel tilbake i Kazbegi flytter vi inn på det som kanskje er Georgias aller flotteste   hotell. ROOMS Hotel i Kazbegi ligger glimrende til med storslagen utsikt og alt   som kjennetegner et godt hotell er på plass.  

6

Truso Gorge

Kazbegi – Truso Gorge – Kazbegi. Etter en tidlig og god   frokost kjører vi til den vakre dalen Truso Gorge. Truso Gorge er kjent som   en av Kaukasus’ flotteste områder. Den er ikke skogkledt som mange av de   andre dalene på samme høyde og her får vi virkelig følelsen av å komme høyt   til fjells, dalen tåler fint sammenlikninger både med Himalaya og   Andesfjellene.     Elven Tergi har sitt   utspring her og den unike geologien i området gir vannet et fantastisk fargespill.   Fotturen opp dalen er på omkring to mil og vi stiger rundt 400 meter, vi tar   det med rolig og bruker mellom seks og sju timer. Kjører tilbake til hotellet   i Kazbegi for en bedre middag.

7

Fjelltur og retur

Kazbegi – Khada Gorge – Tbilisi. Vi starter tidlig i dag   også, pakker, sjekker ut av hotellet og kjører til landsbyen Gudauri. Fra   Guauri rusler vi gjennom den frodig dalen Khada Gorge, forbi det gamle fortet   Khada Fortress og videre langs et idyllisk rolig elveleie. Turen tar omlag   seks timer og etter ca. 12 kilometer og 800 høydemeter nedover ankommer vi   landsbyen Quesheti. Det er en veldig flott etappe med fargerike blomster og   enestående natur på alle kanter. I Quesheti setter vi oss bilene og kjører   tilbake til Tiblisi. Etter en dusj på hotellet møtes vi til middag inne i   byen.

8

Hjemreise

Avreise fra Tiblisi på morgenen, ankomst Norge til kvelds.


Turen kan om ønskelig utvides med noen dagers badeferie ved Svartehavet, en ekstra dag i Tiblisi eller med en tur til topps på Mount Kazbegi (5047 m).

Datoer: 10.6, 8.7, 12.8 og 9.9

Pris: Fra NOK 13 990,- per person

Prisen er basert på billigste billett t/r Oslo – Tiblisi og en gruppe på seks personer.

Flytillegg fra andre byer i Norge.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Tiblisi
 • Tur ihht. programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom
 • All mat, samt kaffe, te og kokt eller renset vann på fjellet
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bagasjetransport
 • Transport t/r flyplassen i Tiblisi

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellet i Tiblisi og på ROOMS i Kazbegi
 • Drikkevarer som vin og flaskevann på turen
 • Visumkostnader