EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Ecoextreme » Broad Peak

Broad Peak

Pakistan – Broad Peak (8047 m)

Med majestetiske K2 på den ene siden og Gashebrum firkløveret på den andre siden, ligger Broad Peak innerst på Baltorobreen. Fjellet, 8047 moh, er bratt og flott, men langt fra like farlig og skremmende som nabofjellet K2. Har du erfaring fra liknende høyder og lyst til å forsøke å bli kjent med en 8000-meterstopp i Karakoram, kan kanskje Broad Peak være noe for deg.

 

K2 og Broad Peak fra Gondogoro La

 

 

Dag

Program

1

Norge - Islamabad med Pakistan International Airways kl 13:10 med ankomst ISL 03:00.

2

Islamabad. Ankomst tidlig om morgenen og vi drar på sightseeing etter lunsj. Besøker blant annet Faisal Moskeen og Saddat Bazaar.

3

Briefing hos Ministry of Tourism. Her treffer vi vår LO (Liaison Officer).

4

Fly til Skardu (1 hr) eller kjøre til Chilas.

5

Fridag i Skardu eller kjøre Chilas-Skardu (8-10 hrs).

6

Fridag i Skardu

7

Skardu - Askole (2850m) med jeep (8 t). En ny spennende kjøretur. Vi kjører inn Shigar dalen og passerer små landsbyer og flere meget ras utsatte områder der veien ofte er stengt. Det er imponerende å se hvordan våre dyktige sjåfører tar seg fram på de bratte og svingete grusveiene. I Askole møter vi våre bærere og slår leir.

8

Askole – Korophon (3000m) (5 t). Vi starter kl 5 for å gjøre unna mesteparten av dagsetappen før varmen setter inn. Vi passerer gjennom landsbyen Askole og følger Braldu elven opp til enden av Biafo breen med flott utsikt mot Choricho (6756 m). Vi slår leir og overnatter i Korophon nord øst for breen. En lett dag gjennom vakker natur.

9

Korophon - Jula (3200m) (5 t). Vi starter tidlig og følger Braldu elven østover til vi kommer til sideelven Dumordo som vi krysser over en hengebro ca. en time oppover elven langs en sti som er hogd ut i fjellsiden. Tidligere måtte elven krysses i en kurv som hang under en kabel noe som førte til lange køer når de større ekspedisjonene skulle krysse med flere hundre bærere. Vi følger elven ned til Jula der vi slår leir under det karakteristiske fjellet Bakhor (5810 M).

10

Jula - Paiju (3450m) (6 t). Vi starter nok en gang grytidlig og følger Braldu elven helt fram til Paiju som er en liten oase med de siste trærne vi vil se før vi ankommer Hushe dalen om 11 dager. Stedet ligger under Paiju Peak (6610 m) og er omgitt av enorme granitt vegger. Noen kilometer lenger oppe i dalen ser vi enden av Baltoro breen med de fantastiske Trango Towers i bakgrunnen. I Paiju er det tradisjon å slakte en geit for klatre ekspedisjonene og kjøttet gis til bærerne. Utpå kvelden blir det som regel underholdning med Balti sang og dans.

11

Paiju - hviledag. En velfortjent hvile og akklimatiseringsdag som vi bruker til å se oss rundt i disse fantastiske omgivelsene.

12

Paiju - Urdukas (4130 m) (7 t). Vi starter nok en gang i femtiden for å nyte godt av den kjølige luften om morgenen. Etter en time går vi inn på  Baltoro breen og har utsikt mot de fantastiske Trango Towers som er fra 6285 til 6763 m høye. Disse tårnene har de lengste granittveggene i verden. Vi spiser lunsj i Khoburtse før går videre til Urdukas. På veien får vi vårt første glimt av Broad Peak (8047 m) oppe ved Concordia som vi vil nå om tre dager. Fra Urdukas har fantastisk utsikt mot Paiju Peak, Trango Towers og Cathedral Tower. Her finner vi verdens største granitt vegger og fjellene er en magnet for klatrere fra hele verden.

13

Urdukas – Goro II (4380m) (5 t). Vi går ut til midten av breen langs en sti som endrer seg kontinuerlig ettersom isen smelter. Masherbrum kommer til syne mot syd og vi overnatter midt på breen med utsikt mot Gasherbrum IV.

14

Ghoro II - Concordia (4650m)(6 t). Dette er en av de flotteste dagene på turen. Vi er nå midt inne i det mest fantastiske fjell landskapet i verden omgitt av 6-8000 m høye fjelltopper. Vi går rett mot Broad Peak og Gasherbrum IV. Etter to timer passerer vi Goro I og går langs store elver som renner oppe på breen. Vi passerer Muztagh Tower (7273 m) og kommer til slutt fram til Concordia og får endelig se den gigantiske pyramiden K2 som rager 4000 meter over Godwin Austen breen mot nord. Vi har tre dager som kan brukes til et besøk i K2 BC eller til å slappe av på dette fantastiske stedet.

15

Concordia – Broad Peak BC (4850 m) (2t). Kort dag I fantastiske omgivelser. Vi går rett mot K2 og er fra i leiren etter ca 2 timer. Vi tar farvel med våre bærere og etablerer oss i leiren.

16-45

Klatring – Broad Peak

 

Følgende leirer vil bli etablert:

Base Camp: 4800m

Camp 1: 5500m

Camp 2: 6100m

Camp 3: 7200m

Camp 4: 7500 m

 

Vi har ca 4 uker tilgjengelig for å klatre selve fjellet. Vi følger den mest brukte ruten opp vestryggen.

BC - Camp 1 (5500 m)

Første del av ruten til C1 går gjennom breen ved foten av fjellet. En liten times tur, avhengig av hvor vi legger Base Camp, mellom høye isformasjoner og langs krystallklare breelver.  I klart vær har vi fenomenal utsikt mot K2 og kan følge ruten mot toppen med øynene. Vi beveger oss deretter over fra breen og inn i en snøflanke som forsiktig runder sørover og vi begynner klatringen mot C1. Siste del av etappen går på snø tidlig i sesongen, men det endrer seg til stein og is etter hvert som snøen smelter. De ca åtte timene vi bruker fra BC til C1 belønnes med en spektakulær camp på 5500 m.

C1 - Camp 2 (6100 m)

Ruten mellom C1 og C2 er, kanskje med unntak av toppryggen, den bratteste og mest krevende delen av fjellet. Når vi nærmer oss C2 må vi forsere flere bratte fjellseksjoner. Ruten sikres med faste tau. Høyere oppe flater det ut og C2, 6250 ligger på et flatere område med fantastisk utsikt mot K2 og breen under oss.

C 2 – Camp 3 (7200 m) (og eventuelt Camp 4 – 7500 m)

Ovenfor C2 følger vi ryggen mot toppen. Etter en stund får vi stadige glimt av ruten mot toppen. Vi går gjennom en kløft som leder ut til bunnen av et stort snøfelt. Vi klatrer opp snøfeltet følger en ny ryggformasjon mot breen som går videre opp til passet mellom midttoppen og hovedtoppen.  C3 ligger på 7200 m høyde. Avhengig av forholdene kan det bli etablert en C4 noen få hundre høydemeter lenger oppe.

Toppdagen

Klatringen på toppdagen er både spennende og krevende. Vi setter kurs for passet på 7800-7900 m. Ruten snirkler seg mellom bresprekker og store isblokker. De siste 50 m til sadelen går opp et bratt parti på ca 50 grader der det er lagt ut faste tau. Toppryggen er kupert med faste tau på en del krevende partier. Til slutt flater det ut før den siste korte biten opp til toppen. Vanlig tid t/r C3 – Toppen er rundt 14 timer.

46

Broad Peak BC – Ali Camp (5010 m). Vi går ned til Concordia og opp øvre Baltoro breen i en time før vi tar inn på Vigne breen. I enden av dalen kan vi se Gondogoro passet som vi skal krysse neste dag. Oppe ved Ali Camp domineres utsikten av Chogolisa (7665 m).

47

Ali Camp – Gondogoro La (5585 m) – Xhuspang (4680 m). Vi starter tidlig i mørket slik at vi vil nå toppen av passet til soloppgang. Vi følger vestre del av Vigne breen før stigningen begynner. På et par av de bratteste stedene er det lagt opp faste tau men ruten er ikke teknisk vanskelig. Krysningen er fysisk krevende og vi må regne med å bruke 8-9 timer på turen over til Xhuspang. Utsikten fra toppen av Gondogoro La er storslått med Gashebrum I (8068 m). Gasherbrum II (8035 m), Broad Peak (8047 m) og K2 (8611 m) 15 – 25 km unna. I tillegg er det en rekke topper over 7000 m i området. Et flottere panorama finnes ikke! Etter en pause på toppen av passet følger vi de faste tauene ned på andre siden og bruker 2-3 timer ned til Xhuspang.

48

Xhuspang – Shaishcho (3330 m). Vi følger breen mot syd og passerer Laila Peak og har utsikt mot det enorme brefallet til Masherbrum. Vi går av breen og følger en morene rygg ned til den flotte leirplassen Shaishcho der vi ser trær for første gang siden Paiju. Leiren er omgitt av store granitt vegger som strekker seg opp mot 6000 m.

49

Shaishcho - Hushe. Vi bruker ca. 3 timer ned til Hushe der vi spiser lunsj før vi kjører videre til Skardu om ettermiddagen. Endelig en varm dusj og en seng å sove i!

50

Skardu - Islamabad

51

Hjemreise

52

Ankomst Norge

 

Dato: 10 juni - 31 juli

Pris: kr 107 990,- pr prs

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Norge – Islamabad
 • Fly eller bil t/r Islamabad - Skardu
 • Hotell i Islamabad (med frokost) og Skardu.
 • Sightseeing i Islamabad.
 • Transport til / fra start på fotturen
 • Alle tillatelser og forsikring for våre medhjelpere på fotturen.
 • Guide, kokk og bærere til BC (75 kg opp og 50 kg ned pr deltager)
 • All mat, kjøkkenutstyr og telt på fotturen.

Prisen inkluderer ikke:

 • Visa avgifter
 • Tips
 • Drikkevarer
 • Lunsj og middag i Islamabad