EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Asia » Uzbekistan

Uzbekistan

Uzbekistan - Silkeveien med Samakand, Bukhara og Khiva.

Bli med til silkeveiens oaser og se Sentral Asias arkitektoniske mesterverk i Samarkand, Bukhara og Khiva. Vi besøker også kunsthåndverksbyen Gijduvan der det er mulig å kjøpe håndverk laget med samme teknikker og mønster som ble brukt i Alexander den Stores tid.

 

Samarkand - Registan

 

Dag

Program

1

Norge –Tashkent

2

Tashkent (Frokost, Middag).
 
Ankomst Tashkent litt over midnatt. Transport til hotell. Etter en sen frokost rekker vi en liten rundtur i byen på ettermiddagen før vi kjører til Samarkand.

3

Samarkand (F, M).
Hele dagen i Samarkand med besøk i blant andre Registan: (Ulugbek, Sher Dor og Tillya Kari Madrasah's), Gur-Emir Mausoleum (gravene til Tamerlane og hans etterkommere), Bibi-Khonym Mosque med Siab bazaar, Shakh-i-Zinda Ensemble, Khazrat-Khizr Mosque, den gamle bosettingen Afrosiab med Museum, Mausoleum Khodja Doniyor (profeten Daniel) og Ulugbek observatorium og museum.
Vi får prøve Uzbekistansk mat i restauranten til Mubaro Sharipova der vi også får se hvordan maten tilberedes. 

4

Samarkand – Bukhara (F, M).
Vi kjører til Bukhara og på veien besøker vi caravanserai Rabat Malik, senteret for kunsthåndtverk i Gijduvan og Vabkent Minaret. Bukhara var hovedstaden i det mektige Bukhara emiratet og har mer enn 140 arkitektoniske monumenter. Byen er et stort museum med 2300 år gammel historie.
Middag på "Lyabi Hauz" (plass bygd rundt en stor dam midt i byen) restaurant.

5

Burkhara (F, M).
Full dag i Bukhara med sightseeing som inkluderer restene av den gamle bymuren med byporten, Ark citadel og Zindan (gammelt fengsel), Khodja Zaynuddin Complex, Poi Kalyan Complex (Kalyan Minaret, Kalyan Mosque & Miri Arab Madrasah), Trading Dome, Ulugbek Madrasah, Magoki Attoron Mosque, Architectural ensemble Lyabi Hauz og Synagogue.  Middag på Doston House.

6

Bukhara – Khiva (F, M+ folk show)

Etter frokost kjører vi mellom Kara-Kum (black sands) og Kyzyl-Kum (red sands) ørkenene til Khiva og på veien stopper vi ved Amudarya elven eller Oxus som den er kjent som i vesten. På kvelden spiser vi middag på Toza Bog Palace som også byr på et show (sommer residensen til Mohammed Rakhim Khan II)

7

Khiva – Urgench – Tashkent (F, M)

Full dags sightseeing I Khiva med blant annet besøk til Al Khorezmiy monumentet, Muhammad Amin Khan Madrasah og Kalta Minor, Palace Complex Kuhna Ark, Muhammad Rakhimkhan Madrasah, Minaret and Madrasah of Islam-Khodja, Djuma Mosque, Ota Darvaza "Father Gate", Ak Mosque, Anushakhan bad, Palvan Darvaza "Krigerporten", Caravansary Tim Allah Kuli Khan med bazaar og Tash Khauli Complex. På kvelden tar vi fly tilbake til Tashkent kl 21 med ankomst Tashkent 23:15.

8

Tashkent (F, M)

Halv dags sightseeing I Tashkent med besøk til Hast Imam plassen, Kaffal  Sashi Mausoleum,  Barak-Khan Madrassah, Juma Mosque, Tillya Sheikh Mosque, Kukeldash Madrassah with Chorsu bazaar. På ettermiddagen blir det mulighet for litt shopping før hjemreise.

9

Tashkent. Transfer til flyplassen rett over midnatt og retur til Norge der vi ankommer samme dag.

 

Pris: NOK 11 990 pr person        

Datoer 2014: 4-12.4, 16-24.5, 13-21.6, 4-12.7, 1- 9.8, 29.8 – 6.9, 26.9 – 4.10.

Inkludert i prisen er følgende:

  • Flybillett t/r Oslo –Tashkent. 
  • Tur ihht programmet ovenfor. 
  • All overnatting i dobbeltrom med frokost 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

  • Tips
  • Lunch og middag
  • Drikkevarer på turen.
  • Visumkostnader.