EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Asia » Pakistan » K2 Base Camp

K2 Base Camp

K2 Base Camp med Gondogoro La (5585 m)

Dette er en klassisk fottur gjennom verdens vakreste fjellandskap! Turen går opp Baltoro breen til Concordia og på veien passerer vi Trango Towers og Masherbrum. I Concordia er vi omringet av spektakulære fjell med den massive pyramiden K2 (8611 m) i sentrum. Vi besøker K2 BC før vi krysser Gondogoro La (5585 m) og går ut til Hushe landsbyen. I tillegg til en krevende fottur byr turen også på en spennende kjøretur langs Karakoram Highway.

K2 fra Concordia

 

Dag

Program

1

Norge - Islamabad med Pakistan International Airways kl 13:10 med ankomst ISL 03:00.

2

Islamabad. Ankomst tidlig om morgenen og vi drar på sightseeing etter lunsj. Besøker blant annet Faisal Moskeen og Saddat Bazaar..

3

Islamabad – Chilas med buss (ca. 10 timer). Vi starter tidlig for å unngå den verste  trafikken ut av Islamabad og stopper for frokost i Abbotabad. Vi er nå på den fantastiske Karakoram Highway (KKH) som strekker seg 1300 km fra Rawalpindi til Kashgar i Kina. Etter Besham følger vi elven Indus og veien  er sprengt ut av fjellet 5-600 m over elven. Når vi nærmer oss Chilas får vi øye på Nanga Parbat (8125 m). Vi overnatter i Chilas.

4

Chilas - Skardu (2200m). Vi kjører videre langs KKH mot Gilgit og ved Talechi stopper vi for å se på utsikten. Her møtes fjellkjedene Pamir, Karakoram og Hindu Kush og vi har fantastisk utsikt mot Nanga Parbat (8126 m), Rakaposhi (7790 m) og Haramosh (7409 m). Ved Jaglot krysser vi Indus og følger veien mot Skardu som er et imponerende stykke ingeniørkunst. Veien går på en hylle hogd ut i vertikalt fjell 2-300 m over strykene i elven Indus. En slitsom men spennende og framfor alt vakker kjøretur. Overnatting på Concordia Motel.

5

Skardu - Askole (2850m) med jeep (8 t). En ny spennende kjøretur. Vi kjører inn Shigar dalen og passerer små landsbyer og flere meget ras utsatte områder der veien ofte er stengt. Det er imponerende å se hvordan våre dyktige sjåfører tar seg fram på de bratte og svingete grusveiene. I Askole møter vi våre bærere og slår leir.

6

Askole – Korophon (3000m) (5 t). Vi starter kl 5 for å gjøre unna mesteparten av dagsetappen før varmen setter inn. Vi passerer gjennom landsbyen Askole og følger Braldu elven opp til enden av Biafo breen med flott utsikt mot Choricho (6756 m). Vi slår leir og overnatter i Korophon nord øst for breen. En lett dag gjennom vakker natur.

7

Korophon - Jula (3200m) (5 t). Vi starter tidlig og følger Braldu elven østover til vi kommer til sideelven Dumordo som vi krysser over en hengebro ca. en time oppover elven langs en sti som er hogd ut i fjellsiden. Tidligere måtte elven krysses i en kurv som hang under en kabel noe som førte til lange køer når de større ekspedisjonene skulle krysse med flere hundre bærere. Vi følger elven ned til Jula der vi slår leir under det karakteristiske fjellet Bakhor (5810 M).

8

Jula - Paiju (3450m) (6 t). Vi starter nok en gang grytidlig og følger Braldu elven helt fram til Paiju som er en liten oase med de siste trærne vi vil se før vi ankommer Hushe dalen om 11 dager. Stedet ligger under Paiju Peak (6610 m) og er omgitt av enorme granitt vegger. Noen kilometer lenger oppe i dalen ser vi enden av Baltoro breen med de fantastiske Trango Towers i bakgrunnen. I Paiju er det tradisjon å slakte en geit for klatre ekspedisjonene og kjøttet gis til bærerne. Utpå kvelden blir det som regel underholdning med Balti sang og dans.

9

Paiju - hviledag. En velfortjent hvile og akklimatiseringsdag som vi bruker til å se oss rundt i disse fantastiske omgivelsene.

10

Paiju - Urdukas (4130 m) (7 t). Vi starter nok en gang i femtiden for å nyte godt av den kjølige luften om morgenen. Etter en time går vi inn på  Baltoro breen og har utsikt mot de fantastiske Trango Towers som er fra 6285 til 6763 m høye. Disse tårnene har de lengste granittveggene i verden. Vi spiser lunsj i Khoburtse før går videre til Urdukas. På veien får vi vårt første glimt av Broad Peak (8047 m) oppe ved Concordia som vi vil nå om tre dager. Fra Urdukas har fantastisk utsikt mot Paiju Peak, Trango Towers og Cathedral Tower. Her finner vi verdens største granitt vegger og fjellene er en magnet for klatrere fra hele verden.

11

Urdukas – Goro II (4380m) (5 t). Vi går ut til midten av breen langs en sti som endrer seg kontinuerlig ettersom isen smelter. Masherbrum kommer til syne mot syd og vi overnatter midt på breen med utsikt mot Gasherbrum IV.

12

Ghoro II - Concordia (4650m)(6 t). Dette er en av de flotteste dagene på turen. Vi er nå midt inne i det mest fantastiske fjell landskapet i verden omgitt av 6-8000 m høye fjelltopper. Vi går rett mot Broad Peak og Gasherbrum IV. Etter to timer passerer vi Goro I og går langs store elver som renner oppe på breen. Vi passerer Muztagh Tower (7273 m) og kommer til slutt fram til Concordia og får endelig se den gigantiske pyramiden K2 som rager 4000 meter over Godwin Austen breen mot nord. Vi har tre dager som kan brukes til et besøk i K2 BC eller til å slappe av på dette fantastiske stedet.

13

Concordia. Hviledag.

14

Concordia - Broad Peak BC (5000m) - K2 BC (5135m).  De ca 10 km opp til K2 BC tar ca. 6 timer og nå vi nærmer oss får vi virkelig se hvor enormt dette fjellet er! På veien passerer vi Broad Peak BC der det vil være flere ekspedisjoner. Vi overnatter i K2 BC sammen med de forskjellige ekspedisjonene som holder til der. På ettermiddagen besøker vi Gilkey Memorial der det er satt opp en rekke minnesmerker etter klatrere som har omkommet på fjellet. Flere av de omkomne er begravd ved minnesmerket.

15

K2 BC - Concordia. Vi returnerer til Concordia.

16

Ekstradag

17

Concordia – Ali Camp (5010 m). Vi går opp øvre Baltoro breen i en time før vi tar inn på Vigne breen. I enden av dalen kan vi se Gondogoro passet som vi skal krysse neste dag. Oppe ved Ali Camp domineres utsikten av Chogolisa (7665 m).

18

Ali Camp – Gondogoro La (5585 m) – Xhuspang (4680 m). Vi starter tidlig i mørket slik at vi vil nå toppen av passet til soloppgang. Vi følger vestre del av Vigne breen før stigningen begynner. På et par av de bratteste stedene er det lagt opp faste tau men ruten er ikke teknisk vanskelig. Krysningen er fysisk krevende og vi må regne med å bruke 8-9 timer på turen over til Xhuspang. Utsikten fra toppen av Gondogoro La er storslått med Gashebrum I (8068 m). Gasherbrum II (8035 m), Broad Peak (8047 m) og K2 (8611 m) 15 – 25 km unna. I tillegg er det en rekke topper over 7000 m i området. Et flottere panorama finnes ikke! Etter en pause på toppen av passet følger vi de faste tauene ned på andre siden og bruker 2-3 timer ned til Xhuspang.

19

Hviledag i Xhuspang. Vi tar en velfortjent hviledag på dette idylliske stedet med vakre Laila Peak (6096 m) mot vest.

20

Xhuspang – Shaishcho (3330 m). Vi følger breen mot syd og passerer Laila Peak og har utsikt mot det enorme brefallet til Masherbrum. Vi går av breen og følger en morene rygg ned til den flotte leirplassen Shaishcho der vi ser trær for første gang siden Paiju. Leiren er omgitt av store granitt vegger som strekker seg opp mot 6000 m.

21

Shaishcho - Hushe. Vi bruker ca. 3 timer ned til Hushe der vi spiser lunsj før vi kjører videre til Skardu om ettermiddagen. Endelig en varm dusj og en seng å sove i!

22

Skardu – Chilas. Vi kjører tilbake samme vei vi kom og overnatter i Chilas.

23

Chilas - Rawalpindi.

24

Islamabad. Sightseeing i Taxila.

25

Islamabad. Sightseeing

26

Retur Norge. Avreise fra Islamabad 12:15 med ankomst Oslo 16:15.

 

 

Pris: Fra kr 35 990,-      Dato: 28 juli 2017

Vi vil også tilby denne turen uten Gondogoro La. Pris uten Gondogoro La er fra kr 32 990,- pr prs.

Prisen inkluderer: 

 • Fly t/r Norge - Islamabad
 • Hotell i Islamabad (med frokost), Chilas and Skardu.
 • Sightseeing i Islamabad.
 • All mat utenfor Islamabad
 • Privat transport med air-condition Islamabad – Skardu – Islamabad.
 • Transport til / fra start på fotturen
 • Alle tillatelser og forsikring for våre medhjelpere på fotturen.
 • Guide, kokk and bærere
 • All mat, kjøkkenutstyr og telt på fotturen. 

Prisen inkluderer ikke: 

 • Visa avgifter
 • Tips
 • Drikkevarer
 • Lunsj og middag i Islamabad (avskjedsmiddag er inkludert).