EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Asia » Nepal » Trekking » Ultimate Everest

Ultimate Everest

En krevende tur til Kala Pattar (5600 m) ved Everest BC som i tillegg inkluderer Gokyo Ri (5350 m) og Cho La (5340 m) passet. Turen byr på det ypperste av Everest området og tar 22 dager t/r Norge. Vi har to hele dager i eksotiske Katmandu og 15 dager til fots i Everest området.

 Gokyo Ri

 

Dag

Program

1

Norge – Katmandu. Avreise fra Norge på ettermiddagen.

2

Ankomst Katmandu kl. 16:20. Transfer til hotell Samsara Resort i Katmandu sentrum. Resten av dagen fri. Felles middag

3

Katmandu - sightseeing og eventuelle innkjøp. Om formiddagen drar vi på sightseeing i Kathmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar Square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath stupa (monkey temple), Boudhnath og Pashupatinath som er det mest berømte av Nepals templer. På ettermiddagen blir det tid til å utforske byen på egenhånd eller gjøre innkjøp for fotturen. Vi spiser middag på en av Thamels mange utmerkede restauranter.

4

Fly til Lukla (2800 m). Den spektakulære flyturen tar 45 min og vi lander på en 600 m lang rullebane som ligger på en hylle over Dhude Khosi elven. Etter lunch går vi til Phakding (2800 m) der vi overnatter.

5

Phakding – Namche Bazaar (3440 m). Vi passerer små landsbyer og skog av rododenrdon og gran og ankommer Monjo (2800 m) etter et par timer. Monjo er inngangen til Sagarmatha National park og vi må registreres og vise fram Park Permit. Deretter passerer vi Jorsale (2850 m) før vi krysser Dudhe Kosi på en meget luftig hengebro før vi starter stigningen opp mot Namche Bazaar som vi ankommer etter 5-6 timer.

6

Akklimatiserings dag i Namche som vi bruker til å utforske den fargerike byen som er Sherpaenes hovedstad og den største høyfjells bazaar i Nepal. På programmet står også besøk i Sherpa museum og Sagarmatha National park senteret der vi har flott utsikt mot Everest og Tengboche som vi vil passere på vei ned fra Everest BC.

7

Namche – Khumjung (3790 m). En kort dag opp til Khumjung (3790 m) der vi har utrolig utsikt mot Ama Dablam og Thamserku. Vi besøke Khumjung Gompa der det oppbevares en hodeskalle som de mener kommer fra en Yeti. Hodeskallen ble analysert i USA og de konkluderte at  den kom fra en hjort. Enkelte Everest ekspedisjoner stopper i dette klosteret for å tenne små ”smør lamper” før de starter klatringen.. Tenzing Norgay utførte dette ritualet før han besteg Everest med Hillary i –53.

8

Khumjung – Dole (4040 m). Vi forlater nå EBC ruten og går opp en sidedal mot Gokyo. Vi passerer Mong (3970 m) før vi går ned til bredden av Dudh Kosi i 3500 m høyde. Stien klatrer videre opp til Dole der vi overnatter. Utsikten domineres av Tawachee (6542 m).

9

Dole - Machhermo (4410 m). Vi fortsetter oppover dalen mot Cho Oyu (8201 m) – verdens 5. høyeste fjell. Vi passerer flere kharkas som er steder der Sherpaene finner beitemark for yak flokkene sine.

10

Machhermo – Gokyo (4750 m). Vi fortsetter innover dalen som domineres av den enorme sydveggen av Cho Oyu. Vi klatrer opp endemorenen til Ngozumpa breen og kommer opp til den første av sjøene som ligger ved Gokyo. Vi passerer Longpova sjøen (4690 m) og kommer fram til Gokyo som ligger ved bredden av Dudh Pokhari, den største av de tre Gokyo sjøene.

11

Gokyo Ri (5350 m). Vi står opp tidlig for å bestige Gokyo Ri. Vi bruker 2-3 timer opp og blir belønnet med en utrolig utsikt. Panoramaet består blant annet av Cho Oyu, Gyachung, Kang, Everest, Lhotse, Makalu, Cholatse og Tawachee. Under oss ligger de turkise innsjøene ved Gokyo. Vi går ned til Tauna om ettermiddagen.

12

Tauna - Cho La (5340 m) til Dzongla (4830 m). Vi følger en dal østover fra Tauna og bruker ca. tre timer i enkelt terreng før vi starter klatringen opp til Cho La. Stien går opp en bratt fjellside (ca. 300 høydemeter) og kommer opp på en bre som vi følger ca. to km før vi begynner nedstigningen til Dzongla. På vei ned går vi rett mot Lhotse veggen og Ama Dablam. Hele turen tar 7-8 timer. Vi har hatt to harde dager på rad nå så vi vil legge inn korte etapper de neste tre dagene

13

Dzongla - Lobuche (4930 m). Enkel dag på gode stier og vi bruker ca. tre timer opp til Lobuche..Vi kommer inn på normal ruten til Everest BC ovenfor Dughla og omgivelsene er overveldende. Vi ser blant andre Nuptse, Lhotse veggen, Ama Dablam og Pumori. Hvis vi får plass tar vi inn på komfortable Eco Lodge i Lobuche som holder høy standard med blant annet dusj og dobbeltrom (mange av tehusene i Lobuche har sovesaler).

14

Lobuche – Gorak Shep (5160 m). Vi slapper på formiddagen og spiser lunsj før vi går opp til Gorak Shep. Omgivelsene er fantastiske med Everest og Nuptse mot nord og Pumori mot vest. Vi overnatter på et av tehusene i Gorak Shep. Hvis været er bra kan de som ønsker ta den 2-3 timers turen opp til Kala Pattar (5600m). Utsikten mot Everest er uten sammenlikning best ved solnedgang hvis været er klart.

15

Gorak Shep – Everest BC. Dagstur inn til Everest BC.

16

Gorak Shep - Kala Pattar (5600 m) – Dingboche (4350 m). Tur opp til Kala Pattar.  Etter frokost går vi de siste 450 høydemeterne opp til Kala Pattar. De som eventuelt allered har vært oppe slapper av fram til lunsj. Etter lunsj går vi ned dalen til Dingboche.

17

Dingboche – Tengboche (3867 m). Vi fortsetter nedover dalen og er framme i Tengboche i 17 tiden. Fra Tengboches grønne gress slette har vi fantastisk utsikt mot Ama Dablam og Everest. Vi har også satt av tid til et besøk i Tengboche Monestary som er det viktigste klosteret i Khumbu.

18

Tengboche - Namche Bazar. Vi går ned en bratt fjellside til Dudh Kosi elven som vi krysser i en høyde av 3250 m. Fra elven er det en bratt stigning til Namche som vi ankommer etter ca. 5 timer.

19

Namche Bazaar - Lukla. Dette er en lang dagstur nedover langs Dudh Kosi til flyplassen i Lukla.

20

Fly Lukla - Katmandu om morgenen.

21

Katmandu. Mulighet for ”Mountain Flight” til $ 120. Da får dere se Everest og flere andre 8000 m topper fra luften og kan også se hele ruten dere nettopp har gått. Dette ordnes med vår operatør i Katmandu.

22

Avreise fra Katmandu om morgenen med ankomst Oslo samme dag.

 

Pris: ca kr. 20 990,-                       Dato: 18.3 og 7.10 2016 

Inkludert i prisen er følgende:  

 • Fly t/r Oslo - Kathmandu.
 • Fly t/r Katmandu - Lukla.
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost.
 • Sightseeing i Kathmandu
 • Parkavgifter
 • Utgifter til guide og bærere. 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Eventuell overnatting for flytilslutning i Norge.
 • Vaksinasjoner og forsikringer.
 • Flyplassavgifter
 • Visum
 • Lunsj og middag på fotturen (ca US$ 15-20 pr dag)
 • Lunsj/middag i Katmandu.
 • Drikkevarer på fotturen
 • Tips til guider og bærere.