EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Asia » Nepal » Trekking » Annapurna Base Camp (4130 m)

Annapurna Base Camp (4130 m)

Velkommen til en tur til hjertet av Annapurna-massivet. Annapurna Basecamp er omgitt av en rekke topper på over 7000 meter med Annapurna I på 8091 meter som den høyeste. Dette er et av de mest imponerende panoramaene i hele Himalaya. I tillegg får vi oppleve kulturen i Annapurna-området og Pokhara, Nepals nest største by. Turen tar 18 dager tur-retur Norge og vi har to hele dager i eksotiske Katmandu og ti dager til fots i Annapurna-området. 

Annapurna Base Camp

 

Dag

Beskrivelse

1

Norge – Katmandu

2

Ankomst Katmandu. Transport til hotellet.

3

Sightseeing i Kathmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar Square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath stupa også kjent som Monkey Temple, Boudhnath og Pashupatinath, det mest berømte av Nepals mange templer. På ettermiddagen blir det tid til å utforske byen på egenhånd.

4

Katmandu – Pokhara (915 m). Bussturen tar det meste av dagen. Vi overnatter i Pokhara.

5

Pokhara – Naya Pul – Bierethan (1140 m) – Ulleri (1960 m). Vi følger den grønne Modi-elven til Tikhedhunga (1480 m), her krysser vi elven og klatrer opp omkring 3500 trappetrinn og 500 høydemeter til Ulleri (1960 m) hvor vi overnatter. Fra Ulleri har vi utsikt mot Annapurna South og Hiunchuli. Denne delen av turen går gjennom områder med banantrær og rismarker. Området domineres av folkegruppen Gurung som sammen med Magar- og Chetrie-folket har vært rekrutteringsgrunnlaget for Gurkha-regimentet til den britiske hæren.

6

Ulleri – Ghorepani (2860 m). Dagens etappe går gjennom frodig skog av eik og rhododendron. Om våren er fjellsidene røde av rhododendronblomster. Etappen er forholdsvis kort så det blir god tid til å nyte utsikten fra Ghorepani og ta en titt på byen om ettermiddagen.

7

Ghorepani – Tadapani (2630 m). Purring en time før soloppgang for å gå opp til Poon Hill (3193 m). Utsikten er storslått med hele Annapurna-massivet pluss Dhaulagiri. Mellom de to 8000 meters toppene ligger Kali Gandaki, verdens dypeste kløft med dalbunnen liggende over 6000 meter under toppene. Etter frokost fortsetter vi til Tatapani som ligger på en åsrygg under Annapurna South med utsikt mot Machhapucchre.

8

Tadapani – Chomrong (2040 m). Dagen starter med frokost utendørs og vakker utsikt mot fjellene. Stien går ned ca. 700 høydemeter før vi starter klatringen opp til Chumrung. Chumrung ligger ved inngangen til den trange Modi-dalen som fører opp til Annapurna BC.

9

Chomrong – Himalaya Hotel (2920 m).  Vi følger elven Modi Khola innover dalen med Machhapuccre på den ene siden og Annapurna South på andre siden og kan nå skimte fjellene oppe i Annapurna Sanctuary. Vi går gjennom bambus og rhododendrunskog og overnatter i Himalaya Hotel.

10

Himalaya Hotel – Machhapuccre Base camp (3700 m). Flere områder på dagens etappe er meget rasutsatte så vi starter tidlig. Våren 2001 ble fire turister drept av et snøskred ovenfor Deurali da de tok en snarvei over et skredområde. Stien er lagt om og går i trygt område på den andre siden av dalen. Landskapet domineres av morener og store isbreer som flyter nedover fjellsidene fra fjellene som er mellom 6000 og 8000 meter høye. Vel framme i MBC blir vi belønnet med et utrolig panorama dominert av Machhapuchhre, Annapurna III og Gangapurna.

11

Machhapuchhre BC – Annapurna BC (4130 m). Vi starter tidlig for å få med oss soloppgangen fra ABC, syd for Annapurna South-breen.  Det tar omlag en time opp til ABC langs en god sti og utsikten blir bare bedre og bedre etter hvert som vi nærmer oss ABC. Annapurna South og Annapurna I (8091 m) kommer til syne og vi er i tillegg omgitt av sju andre topper på over 7000 meter og en rekke 6000 meters topper. Dette er kanskje det flotteste utsiktspunktet i Himalaya! Vi tilbringer hele dagen her oppe og overnatter på ett av de utmerkede tehusene.

12

ABC – Dovan (2600 m). Vi nyter nok engang soloppgangen fra ABC før vi spiser frokost og returnerer ned dalen til Dovan.

13

Dovan – Ghandruk (1939 m). Vi følger dalen nedover og spiser lunsj i Chomrong. Deretter fortsetter vi til Ghandruk hvor vi overnatter. Storslått utsikt mot Fishtail Mountain og Annapurna-massivet.

14

Ghandruk – Pokhara. Vi følger Modi Khola ut til Naya Pul hvor vi tar buss tilbake til Pokhara.

15

Pokhara. Fridag med muligheter for shopping eller en båttur på Phewa Tal. Middag på en av byens mange utmerkede restauranter.

16

Pokhara – Katmandu. Vi tar fly til Katmandu og ankommer litt etter lunsj. Transport til hotellet.

17

Katmandu. Shopping eller sightseeing. Avreise fra Katmandu på kvelden.

18

Ankomst Norge.

 

Pris: ca kr. 17 990,-  pr prs                    

Dato: Dato: 6.4 og 6.10 2017

Inkludert i prisen er følgende:  

 • Fly t/r Oslo - Kathmandu.
 • Transport Katmandu – Besi Sahar / Pokhara.
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost.
 • Sightseeing i Kathmandu
 • Parkavgifter
 • Utgifter til guide og bærere. 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Eventuell overnatting for flytilslutning i Norge.
 • Vaksinasjoner og forsikringer.
 • Flyplassavgifter
 • Visum
 • Mat på fotturen (ca US$ 15-20 pr dag)
 • Lunsj/middag i Katmandu og Pokhara.
 • Drikkevarer på fotturen
 • Tips til guider og bærere.