EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Asia » Nepal » Toppturer » Island Peak

Island Peak

Nepal – Island Peak (6189 m) med Everest BC og Kala Pattar 

En krevende tur til topps på Island Peak i Khumbu regionen ved Mt. Everst. Turen inkludere mot Everest BC (5150 m) og Kala Pattar (5600 m) i tillegg til sightseeing i Katmandu.

 

Island Peak - Summit Ridge

 

 

Dag

Program

1

Norge - Katmandu

2

Ankomst Katmandu og transfer til hotell i Katmandu sentrum med resten av dagen fri til å se seg rundt i byen.

3

Katmandu - sightseeing og eventuelle innkjøp. Om formiddagen drar vi på sightseeing i Kathmandu med engelsktalende guide. Vi besøker Durbar Square med sine fargerike templer, den 2000 år gamle Swayambunath stupa (monkey temple), Boudhnath og Pashupatinath som er det mest berømte av Nepals templer. På ettermiddagen blir det tid til  å utforske byen på egenhånd eller gjøre innkjøp for fotturen. Vi spiser middag på en av Thamels mange utmerkede restauranter.

4

Fly til Lukla (2800 m). Den spektakulære flyturen tar 45 min og vi lander på en 600 m lang rullebane som ligger på en hylle over Dhude Khosi elven. Etter lunch går vi til Phakding (2800 m) der vi overnatter.

5

Phakding – Namche Bazaar (3440 m). Vi passerer små landsbyer og skog av rododendron og gran og ankommer Monjo (2800 m) etter et par timer. Monjo er inngangen til Sagarmatha National park og vi må registreres og vise fram Park Permit. Deretter passerer vi Jorsale (2850 m) før vi krysser Dudhe Kosi på en meget luftig hengebro før vi starter stigningen opp mot Namche Bazaar som vi ankommer etter 5-6 timer.

6

Akklimatiserings dag i Namche som vi bruker til å utforske den fargerike byen som er Sherpaenes hovedstad og den største høyfjells bazaar i Nepal. På programmet står også besøk i Sherpa museum og Sagarmatha National park senteret der vi har flott utsikt mot Everest og Tengboche.

7

Namche – Tengboche(3867 m). Vi følger fjellsiden innover dalen mot Ama Dablam og Everst som stikker opp over Lhotse veggen. Etter et par timer krysser vi Dudh Kosi elven i en høyde av 3250 m. Fra elven er det en bratt stigning til Tengboche som vi ankommer etter ca. 5 timer. Fra Tengboches grønne gress slette har vi fantastisk utsikt mot Ama Dablam og Everest. Vi har også satt av tid til et besøk i Tengboche Monestary som er det viktigste klosteret i Khumbu.

8

Tengboche – Pangboche (3830 m) Kort dag opp til Pangboche som ligger på andre siden av dalen for fantastiske Ama Dablam.

9

Pangboche – Ama Dablam BC – Pangboche. Flott tur opp til Ama Dablam BC som ligger ved foten av fantastiske Ama Dablam. Dette er en glimrende akklimatiseringsdag!

10

Pangboche – Periche (4240 m). Vi fortsetter oppover dalen mot Lhotse og har Ama Dablam på høyre side. Periche ligger i begynnelsen av dalen som går opp til Imja Tse (6182 m) og Chukkung. I Periche er det et senter for forskning innen høydemedisin og det er mulighet for besøk på senteret.

11

Periche – Lobuche (4910 m). Vi fortsetter innover dalen fra Periche og klatrer opp mot endemorenen fra Khumbu breen. Vi stopper for lunsj i Duglha før vi fortsetter mot  Lobuche der vi overnatter. På veien passerer vi et sted med flere minnesmerker over de som har mistet livet på Everest.

12

Lobuche – Gorak Shep (5140 m) Kort dag opp til Gorak Shep der vi overnatter. Mulighet for ettermiddagstur inn til Everest BC. Kveldstur opp på Kala Pattar (5600 m) for å se på den fantastiske utsikten mot Everest og Lhotse. Det er også mulig å besøke Kala Pattar neste morgen men utsikten (og muligheten for flotte bilder) er klart best om kvelden. Solen står opp rett bak Everest så om morgenen er det kraftig motlys.

13

Gorak Shep – Everest Base Camp - Dingboche (4350 m).

Om morgenen går vi inn til Everest Base Camp. Retur ned dalen til Dingboche (4350 m).

Om høsten er det liten (eller vanligvis ingen) aktivitet i Everest BC da de alle fleste ekspedisjonene er om våren. Derfor vil de fleste prioriterer Kala Pattar på denne tiden av året. On våren er det mange ekspedisjoner i EBC med masse aktivitet oppe på Everest så da er dette en meget interessant tur.

14

Dingboche (4350 m) – Chhukung (4730 m). Etter frokost går vi opp Imja dalen til Chhukung på ca 2 timer. Omgivelsene er storslåtte med Lhotse veggen på venstre side og Ama Dablam på høyre side. Vi går rett mot Island Peak det meste av veien og toppryggen er godt synlig.

15

Chhukung – Island Peak BC (5087 m). Vi forlater nå te-husene og bruker 5-6 timer opp til Island Peak BC. Island Peak ligger under den enorme Lhotse veggen og ligger som en øy mellom Imja og Lhotse breene. Vi slår leir i storslåtte omgivelser. Den over 8000 m høye Lhotse veggen mot nord, Cho Polu (6734 m) med Makalu (8475 m) i bakgrunnen mot øst og Baruntse (7720 m) og Ama Dablam 6856 m) mot syd. 

16

Toppdag. Ruten til toppen går på bratt is opp til topp ryggen og det blir nødvendig å bruke tau. Den smale topp ryggen er en klassiker og det er et kort stykke opp til toppen som kan by på fantastisk utsikt. Vi returnerer til leiren og rappellerer ned den første delen ned fra toppryggen. Vi returnerer til Chhukung der vi overnatter

17

Ekstradag

18

Chukkung – Phortse (3810 m). Vi returnerer ned til Dingboche og videre til Pangboche. Her tar vi en interessant rute på motsatt side av dalen fra Tengpoche til Phortse som ligger ved inngangen til den vakre Gokyo dalen.

19

Phortse - Namche Bazar. Vi ankommer Namche rundt lunsj og har god tid til å se oss om i byen.

20

Namche Bazar - Lukla. Dette er en lang dagstur nedover langs Dudh Kosi til flyplassen i Lukla.

21

Fly Lukla - Katmandu om morgenen.

22

Katmandu.

23

Avreise fra Katmandu.

24

Ankomst Norge.

Pris: Fra kr 23 990,- pr prs

Dato: 6.4 og 5.10 2017

Inkludert i prisen er følgende:  

 • Fly t/r Oslo - Kathmandu.
 • Fly t/r Katmandu - Lukla.
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost.
 • Sightseeing i Kathmandu
 • Klatre tillatelser og parkavgifter
 • Fullpensjon på camping delen av turen
 • Utgifter til guide, kokk og bærere. 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Eventuell overnatting for flytilslutning i Norge.
 • Vaksinasjoner og forsikringer.
 • Flyplassavgifter
 • Visum
 • Mat på fotturen (ca US$ 15-20 pr dag)
 • Lunsj og middag i Katmandu
 • Drikkevarer på fotturen
 • Tips til guider og bærere.