EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Asia » Ladakh - Marpha Valley og Stok Kangri (6121 m)

Ladakh - Marpha Valley og Stok Kangri (6121 m)

Velkommen til en 17-dagers tur til eksotiske Ladakh i det nordøstlige India nær grensen til Pakistan og Tibet. Vi flyr inn til Leh hvor vi kombinerer akklimatisering med sightseeing i området. Deretter går vi seks dager i fjellet over høye pass og gjennom Marpha-dalen. Til slutt går vi til topps på Stok Kangri. Mulighet for besøk i Taj Mahal etter fjellturen.Dag

Beskrivelse

1

Norge – Delhi. Avreise fra Norge kl. 06:50 og vi flyr med KLM via Amsterdam. Ankomst Delhi over midnatt.

2

Vi venter noen timer på flyplassen i Delhi før den spennende flyturen fra Delhi til Leh (3500 m). Maken til innflygning finnes ikke! Det er mulig å se K2 og de andre 8000-meters-toppene i Karakoram-massivet fra flyet. Det er også flott utsikt mot vårt mål, Stok Kangri. Vi ser oss rundt i Leh og tar det med ro for å venne oss til høyden. Overnatting på hotell.

3

Sightseeing i dalen langs Indus med besøk til to av de viktigste buddhistske klostrene i dalen. Eventuelt en tur til verdens høyeste kjørbare pass, Khardung La, på 5606 m, for de som ønsker det. Hotell.

4

På formiddagen blir det rafting på Indus. På kvelden pakker vi utstyr til fotturen som starter neste morgen. Hotell.

5

Leh – Rumbak (3900 m). Vi kjører mot syd og krysser Indus til Zingchen, hvor fotturen begynner. Vi går videre i en trang dal langs Rumbak-elven oppover til Rumbak. Herifra har vi flott utsikt mot Stok-toppene. Vi overnatter et stykke opp i en sidedal i storslått natur. Dette er en del av Hemis Nasjonalpark og i området finnes snøleopard, Blue Sheep, Tibetansk ulv og en rekke andre ville dyr. Camping.

6

Rumbak – Yurutse (4120 m) – Shingo (4150 m) – Skiu (3000 m)

Stien går jevnt oppover dalen til Ganda La på 4878 meter. Når vi kommer opp mot passet har vi flott utsikt mot snødekte topper og med Stok Kangri mot sydøst. Stien går videre jevnt nedover mot en liten landsby med noen få hus, før vi fortsetter ned en trang dal til Skiu, like ved Marpha-elven. Camping.

7

Skiu – Penchey (3000 m) – Markha (3600 m)

Vi starter tidlig for å unngå den sterke varmen utpå dagen og følger elven oppover

Markha-dalen. Vi krysser elven flere ganger og passerer den lille landsbyen Thinlespa. Lenger oppe får vi de første glimt av Kang Yatze (6400 m). Vi fortsetter til Markha Village, og overnatter her. Camping. 

8

Markha – Tahungtse (4000 m)

Stien fortsetter østover gjennom Marpha og vi besøker klosteret. Vi passerer krysset med stien fra sør som går over Rubering La og videre til Zanskar, mens vi fortsetter videre gjennom nedre og øvre Hankar, mellom landsbyene ser vi et gammelt fort, før vi forlater Markha Valley og går opp en sidedal, Tahungtse, hvor vi overnatter. Camping.

9

Tahungtse – Nimaling (4878 m)

Fra Tahungtse stiger stein jevnt opp til Nimaling-slettene under snøkledde Kang Yatze. Nimaling er med alle sine bekker og innsjøer et flott beitested for et stort antall jak, sauer og geiter. Vi har også mulighet for å se murmeldyr, harer og gribber om vi er heldige. Camping.Camp.

10

Nimaling – Hemis (3973 m)

Stien fortsetter opp til Kongmaru La (5274 m) hvor vi får fantastisk utsikt mot fjellene. Stien går videre bratt ned til Martselang Valley. Hold utkikk etter blue-sheep på veien ned fra passet. Vi passerer de varme kildene ved Chyushkarmo og følger Martselang-elven ut til enden av veien hvor vi blir plukket opp og kjørt til Leh. Hotell.

11

Leh – Stok Kangri BC (5000 m)

Vi starter tidlig og går opp til Stok Kangri basecamp som ligger i 5000 m høyde. Camping.

12

Hviledag i BC. Camping.

13

Toppdag! BC – Stok Kangri (6121 m) – BC. Vi starter vanligvis 02:00 da det er mye lettere å gå på frossen snø. Vi bruker mellom seks og åtte timer til toppen og blir belønnet med en fantastisk utsikt mot Himalaya og Karakoram-fjellene i Pakistan mot nord-vest. Se bilde av ruten nedenfor. Etter toppen kan dere dra tilbake til Leh, de fleste gjør det i stedet for å overnatte i fjellet.

14

Ekstradag. Dagstur opp til Kardung La passet (5606 m) som er verdens høyeste kjørbare fjellpass.

15

Leh – Delhi med fly og videre til Agra med bil. Hotell.

16

Vi besøker Taj Mahal og Agra Fort. Retur til Delhi og flyet hjem til Norge.

17

Ankomst Norge.


Pris:   Fra Kr 22 990 pr prs 

Dato: 16.6, 7.7 og 1.9 2017


Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Norge – Delhi og Delhi – Leh
 • Tur ihht. programmet ovenfor
 • All overnatting i dobbeltrom
 • På fjellet overnatter vi i telt
 • All mat i fjellet
 • Kun frokost på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere på fjellet

 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide og bærere
 • Lunsj og middag på hotellene
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen
 • Evt. taxiutgifter opp til verdens høyest liggende kjørbare pass, Khardung La
 • Visumkostnader, ca. kr 400 NOK