EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » America » Peru » Machu Picchu

Machu Picchu

Machu Picchu med Lima, Cusco og Sacred Valley

Opplev den fantastiske Inka-byen Machu Picchu med sightseeing i Cusco, Sacred Valley og Lima.

 

Machu Picchu

 

Dag

Program

1

Fly Norge – Lima. Ankomst på kvelden. Transport til vårt hotell i Miraflores.

2

Lima – Sightseeing. Vi starter med en liten rundtur i Mraflores før vi fortsetter til det gamle sentrum av Lima ved Plaza de Armas. Der besøker vi presidentpalasset, katedralen, erkebiskopens palass og rådhuset. Sightseeingen avsluttes med et besøk i kirken og klosteret San Francisco fra 17. århundre med sine katakomber. Dette området står på UNESCOs liste over ”verdensarven” (sammen med blant andre Røros). Til slutt besøker vi det arkeologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre distriktet.

3

Lima – Cusco (3300 m).

Etter frokost tar vi fly opp til Cusco. Vi tar det med ro resten av dagen for å venne oss til høyden. Om kvelden spiser vi middag på en typisk peruansk restaurant.

4

Cusco – Sightseeing. Full dags sightseeing i Cuzco der vi besøker byens katedral, Soltempelet (Korikancha) og kunstner området San Blas. Vi besøker også det berømte fortet Sacsaywaman, Quenco, Puca Pucara og Tambomachay.

5

Omvisning i Den Hellige Dalen. Full dags tur til Urubamba dalen med besøk til landsbyen Pisac, en vakker by med lndiansk brukskunstmarked. Etter lunsj besøker vi fortet Ollantaytambo som under Tahuntinsuyos kongedømme var et gigantisk senter for jordbruk, administrasjon, religion og det militære. Til slutt besøker vi Chincero markedet før vi tar toget inn til Aguas Calientes.

6

Full dag på Machu Picchu. Omvisning med Engelskspråklig guide. Tog tilbake til Cusco på ettermiddagen.

Machu Picchu (eller Inkaenes tapte by) er en førkolumbisk by i Andesfjellene over Urubambadalen i Peru. Byen ligger på omkring 2430 m og står på UNESCOs liste over verdensarven. Ruinene er meget godt bevart og er kanskje det fremste symbolet på Inkakulturen. Anlegget består av omkring 200 byggverk og er inndelt i en bydel og jordbruksdel med kunstig anlagte terrasser. Nord for ruinene rager det hellige fjellet Huayna Picchu. Hovedbygningene er bygd med den klassiske Inka byggeteknikken med steiner hogd slik at de passer perfekt med steinene rundt. For enkelte vegger er tilpasningen så perfekt at det ikke er plass til gresstrå mellom steinene. Bydelen består av en rekke bygninger av religiøs betydning. Det første tempelet vi kommer til er Temple of the Sun med fantastiske steinvegger. Intihuatana er en uthugd stein som ble brukt som et solur og for å observere stjernekonstellasjonene gjennom året. Liknende solur var en viktig bestanddel av alle Inkaenes rituelle sentre. Steinen ligger på en sokkel med utsikt mot Sacred Plaza, Urabamba og Huayna Picchu.  I tillegg ser det ut til at hovedlinjene faller sammen med retningene til 4 viktige fjell i området; Veronica mot øst og solen står opp bak hovedtoppen ved vår og høstjevndøgn; Salcantay, det viktigste fjellet i denne delen av Peru, mot syd; Pumasillo mot vest og solen går ned bak fjellet ved vintersolverv mens mot nord har vi det hellige fjellet Huayna Picchu.  I sentrum av byen finner vi Three-Windowed Temple som er en del av komplekset som omslutter Sacred Plaza. I dette området er også Main Temple med sine tre hovedvegger som også er flotte eksempler på den klasiske Inka byggeteknikken uten bruk av mørtel. Det er mulig å gå til topps på det hellige fjellet Huayna Picchu og turen tar fra 30 min til en time (må bestilles på forhånd). Fra toppen er det nydelig utsikt mot Machu Picchu, Urabamabadalen og fjelltoppen i området. Det er et begrenset antall personer som får lov til å gå til topps hver dag så vær tidlig ute ved porten nær Sacred Rock.

Hotell

7

Cusco – Lima - Norge

8

Ankomst Norge

 

Pris: fra kr 21 990 pr prs

Flytillegg i høysesongen (juli-august) og ved avreise fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen eller Trondheim.

Datoer: Hver fredag hele året

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Oslo – Lima
 • Tur iht. programmet ovenfor.
 • Overnatting i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Kun frokost på hotellene. 
 • Alle avgifter til nasjonalparker. 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flytillegg ved avreise fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen eller Trondheim.
 • Tilslutning fra andre byer i Norge og overnatting i forbindelse med tilslutning.
 • Tips til guide
 • Flyplassavgifter (ca US$ 5 for innenlands fly og US$ 30 for internasjonale avganger)
 • Inngangsbilletter til museer og monumenter
 • Lunsj og middag
 • Enkeltromtillegg
 • Drikkevarer på turen.