EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » America » Ecuador » Ecuador - toppturer » Illiniza og Cotopaxi

Illiniza og Cotopaxi

Ecuador– Illiniza Norte og Cotopaxi

 

Cotopaxi

Fantastisk 12 dagers tur til Ecuadors ”Avenue of Volcanoes”. På turen vil vi bestige to av de høyeste fjellene i Ecuador; Illinizas nordtopp (5116 m) og Cotopaxi (5897 m). Mulighet for tilleggstur til Ecuadors høyeste fjell Chimberazo (6310 m). Etter fjellturen er det mulighet for tur til Amazonas eller Galapagos.

Dag

Program

1

Avreise Norge

2

Ankomst Quito. Quito ligger på 2.800 m så vi vil merke høyden.

3

Quito -  sightseeing. Vi besøker først den fantastiske gamlebyen fra kolonitiden som står på UNESCO’s verdensarvliste. Der vil vi se nærmere på parlamentsbygningen med relieffer som beskriver hendelser i Ecuadors historie, Uavhengighetsplassen med presidentpalasset og domkirken. Vi besøker også La Compania-kirken med de forgylte alterpartiene, et av de fremste eksempel på barokkarkitektur i den nye verden. I tillegg besøker vi San Francisco-kirken som var den første kirke som spanjolene bygde i Amerika (1535). Vi rekker også et besøk i kunstgalleriet i Tianguez, og kjører til slutt opp på el Panecillohøyden der vi får se Sør-Amerikas eneste Jomfru Maria med vinger, og det åpner seg et spektakulært utsyn over Quito og de høye fjellene av Andes som omringer byen.

4

Quito – Otavalo. Etter frokost kjører vi til den lille byen som kalles Mitad del Mundo, Verdens midte, som i to hundre år har markert ekvator. En obelisk står på stedet, og har et lite museum som forteller om etniske grupper og Equadors historie. Her kan man bokstavelig talt stå med ett ben på den nordlige halvkule og ett ben på den sydlige. Vi fortsetter til Otaval der vi besøker et fargerikt utendørs indianermarked der det frembys ponchoer, broderte bluser, keramikk, vevde veggtepper, lær, og lokalt produserte smykker. Otavalo er kanskje den kulturelt og økonomisk best organiserte indianerbyen i hele Sør-Amerika. Kvinnene bruker fremdeles sine vakre broderte klesdrakter.

5

Akklimatiseringstur til Cuicocha og Cubilche (3800 m). Flott dagstur som starter i 2800 m høyde og går til topps på vulkanen Cubilche (3 t).

6

Ny akklimatiseringstur til topps på Imbabura (4630 m – ca 9 t). Vi starter kl 07 og bruker 5 timer til toppen. Overnatting ved de varme kildene i Papallacta.

7

Vi kjører/går til klatrehytten Nuevas Horizontes (4650 m) som ligger mellom Illiniza Norte (5116 m) og Illiniza Sur (5266 m). Vi går opp til breen (4.900 m) ovenfor hytten før vi returnerer og overnatter i hytten.

8

Akklimatiseringstur til topps på Illiniza Norte (5116 m). Vi bruker 4-5 t opp langs østryggen som ikke byr på tekniske problemer. Overnatting i komfortable Tambopaxi Lodge (3720 m) der vi har flott utsikt mot Cotopaxi og ruten vi skal gå om to dager.

9

Vi flytter opp til Jose Rivas hytten (4800 m) på Cottopaxi. Vi bruker dagen til trening på bre der vi går igjennom grunnleggende teknikker for ferdsel på bre. På ettermiddagen slapper vi av og forbereder oss til nattens toppforsøk på et av verdens vakreste fjell.

10

Vi starter ca kl 01 og går den første timen på rød grus opp til breen. Deretter tar vi på oss stegjern og forsetter oppover breen. Vi går mellom store bresprekker helt til vi kommer til den siste bratte delen som vi traverserer. Fra toppen har vi spektakulær utsikt til fjellene og det aktive krateret under oss. Vi returnerer til hytten og kjører tilbake til Quito. 

11

Quito. Hviledag.

12

Avreise til Norge

13

Ankomst Norge

 

Pris: 

 

Cotopaxi og Illiniza (dag 1-13): Fra kr 20 990 (september) / kr 23 990 (juli)   

Dato:  4 – 16 Jul og 29 august – 10 september 2015 og 16

Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett t/r Oslo – Quito
 • Tur iht programmet ovenfor.
 • Overnatting i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • På fjellet overnatter vi i hytter.
 • All mat på fjellet.
 • Kun frokost på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker.
 • Guide og assisterende guider på fjellet.

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips
 • Flyplassavgifter
 • Flytillegg/overnatting ved tilslutning fra andre byer i Norge
 • Lunsj og middag på hotellene
 • Enkeltromtillegg
 • Drikkevarer på turen.