EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » America » Argentina » Patagonia

Patagonia

Fitz Roy

Velkommen til et av verdens mest spektakulære naturområder. I løpet av 14 dager tur-retur Norge får vi mulighet til å se de verdenskjente fjellformasjonene, og ikke minst gå flere klassiske fjellturer i Patagonia. Vi har også lagt inn sightseeing i Argentinas hovedstad Buenos Aires enten før eller etter fjellturen. 

Dag

Beskrivelse

1

Avreise fra Norge.

2

Ankomst Buenos Aires

Avhengig av flybilletter og ankomsttidspunkt blir det mulighet for sightseeing på ettermiddagen. Engelsktalende guide tar oss med på en liten spasertur rundt i byen, godt å røre seg litt etter en lang reise.

3

El Chalten

Buenos Aires – El Calafate – El Chalten. Vi fraktes til flyplassen for innenlandsreiser og setter kursen mot El Calafate. Herifra tar vi buss videre til El Chalten (4 t), en liten by ved foten av Mt. Fitz Roy (3405 m). Vi innkvarteres på et koselig lite hotell med eget basseng.

4

Mt. Fitz Roy basecamp

Vi står opp tidlig og tilbringer dagen i fjellet. Går opp til Mt. Fitz Roy basecamp og Laguna de los Tres. Spektakulær utsikt mot det berømte fjellet, første gang besteget i 1952 av de franske klatrerne Terray og Magnone. Ikke langt fra innsteget ligger Laguna de los Tres, en naturlig oppdemt ansamling av brevann fra de omkringliggende isbreene. Herifra kan vi nyte utsikten mot Lake Viedma og Patagonias tilsynelatende endeløse stappelandskap.

Stigning: 1100 m

Tid: Omkring 8 t

5

Laguna Torre

En ny dag, en ny Patagonia-klassiker. Denne gangen til foten av Mt. Torre, et vakkert fjell mest kjent for sin høye vanskelighetsgrad. Hvert år må brorparten av ekspedisjonene som forsøker seg gjøre vendereis før toppunktet. Etter en liten time oppover flater terrenget ut og vi kommer inn i et område med en god del vegetasjon. Vi går videre parallelt med elven The Fitz Roy River til vi kommer inn i et skogkledt område med fantastisk utsikt mot blant annet Cerro Torre. Lunsj ved Laguna Torre.

Stigning: 600 m

Tid: 5 t     

6

Avslapping og transport

El Chalten – El Calafate. Formiddagen tilbringer vi i nærområdet, mulighet for en liten spasertur til et lokalt utkikkspunkt mot Mt. Torre, en runde rundt i byen, eller til avslapping og utstyrsfiksing. På ettermiddagen setter vi oss på en buss til El Calafate, turen tar omkring fire timer. Overnatting på hotell.

7

Brevandring

Perito Moreno Glacier på Los Glacier NP. Vi transporteres til breen Los Glacier NP på det som kalles Den sub-antarktiske-kontinental-iskappen som strekker seg over 60 000 kvadrat kilometer og gir næring til flere store breer i Patagonia. Små båter vil ta oss over Lake Argentino på behørig avstand fra den kalvende Perito Moreno, men samtidig nærme nok til at vi får et innblikk i størrelsen og kreftene i breen. De kyndige guidene hjelper oss i land på breen og deler oss opp i grupper før de tar oss med på en fantastisk runde rundt på breen. Dette er brevandring av det eksotiske slaget. Nødvendig opplæring og hjelp i forbindelse med stegjern og tau vil bli gitt på stedet. I et par timer går vi rundt og studerer de unike breformasjonene, sprekker, elver, dype sjakter og små laguner. Vi spiser lunsj på breen.

Husk å ta med skikkelige turklær og gode sko til å gå med stegjern på.

(Om du har kjennskap til bre, bruk av stegjern og føler deg i bra slag kan vi også sette opp en noe lenger tur inn mot sentrum av breen. Dette bør i så fall helst avklares før avreise.)

8

Torres del Paine

El Calafate – Puerto Natales – Torres del Paine. Vi setter oss på bussen til Puerto Natales og derifra videre til Torres del Paine. Vi booker oss inn på noe som kan minne om en norsk turisthytte, Refugio Torre Central. Parkavgift betales ved ankomst.

9

Base Torre Trek

Refugio Torre Central – Refugio El Chileno. Etter et par timer med hard jobbing og inspirerende utsikt over Lake Nordenskjold kommer vi til Refugio El Chileno. Her legger vi fra oss oppakningen og hviler litt før vi fortsetter oppover gjennom et parti med skog og opp en tung morene til parkens og områdets kanskje mest spektakulære utsikt mot Torre Sur (2850 m), Torre Central (2800 m), Torre Norte (2600 m) og Cerro Nido de Condor.

Strekning: 13 km i krevende terreng

Tid: Omkring 8 t

10

Base of Los Cuernos

Refugio El Chileno – Los Cuernas Refugio. Dette er en relativt rolig dag og vi rusler gjennom et imponerende landskap med fauna i i skarpe farger og utsikt til Lake Nordenskjold. Fremme ved Base of Los Cuernos ligger Los Cuernos Refugio, kanskje det vakreste stedet på hele turen, perfekt for å samle krefter til neste dags utfordringer. 

Strekning: 11 km

Tid: 5 t

11

French Valley Trek

En relativt lang dag, men vi stresser ikke og lar den fantastiske utsikten hjelpe oss oppover og bortover. Vi stopper flere steder for en hvil og for å nyte omgivelsene. Er vi heldige vil vi få se ras og kalving fra The French Glacier før vi når frem til dagens kanskje største høydepunkt, utsikten over Mirador Britanico, Paine Grande, Cerro Hoja, Cerro Mascara, Cerro Catedral, Cerro Aleta de Tubiron, Cuerno Norte, og så videre og så videre. Retur tilbake til Los Cuernas Refugio samme vei.  

Strekning: 25 km

Tid: Mellom 10 og 12 t

12

Pehoe Lake

Los Cuernas Refugio – Puerto Natales. Fra Los Cuernas rusler vi til Pehoe, bruker i underkant av fem timer. Her tar vi båt over Pehoe Lake før vi setter oss på bussen til Puerto Natales for overnatting.

(Fra Puerto Natales er det mulig å ta bussen videre til Punta Arenas og så fly derifra til Santiago.)

13

Tilbake til Buenos Aires

Puerto Natales – El Calafate – Buenos Aires. Vi tar en tidlig buss til El Calafate og flyr derifra tilbake til Buenos Aires.

14

Avhengig av flytider og billetter setter vi kursen mot Norge i løpet av dagen. For de som først flyr til kvelds vil det bli mulig å legge inn sightseeing før avreise. Bagasjen kan oppbevares på hotellet.


Inkludert i prisen er følgende:

 • Flybillett Norge – Buenos Aires – El Calafate – Buenos Aires – Norge
 • Buss- og båtbilletter
 • Tur ihht programmet ovenfor
 • All overnatting i dobbeltrom eller sovesal på hotell og hytter
 • All mat på fjellet
 • Kun frokost på hotellene
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide og bærere
 • Transport t/r flyplassene Argentina

 

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Tips til guide, sjåfør og bærere
 • Lunch og middag på hotellene
 • Flyplassavgifter
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer på turen
 • Eventuelle visumkostnader