EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » America » Argentina » Aconcagua Normal

Aconcagua Normal

Argentina - Aconcagua (6962 m)

Det høyeste fjellet på den vestlige halvkule!

En teknisk enkel bestigning i et vakkert fjellområde der det er lagt stor vekt på sikkerhet, komfort og akklimatisering. Våre profesjonelle guider er blant de aller dyktigste på Aconcagua og våre leirer i Confluencia og Plaza de Mulas holder meget høy standard.

 

Aconcagua - Nido de Condores

 

Dag

Beskrivelse

1

Avreise fra Norge.

2

Buenos Aires – Mendoza på ettermiddagen. Sjekker inn på hotell i Mendoza. Felles middag på en av Mendozas utmerkede restauranter. Glimrende kjøtt og rødvin!

3

Mendoza – Penitentes. Vi kjøper klatretillatelsen (ca. US$ 900 – prisen kan endre seg). Vi kjører opp i fjellet og overnatter i Penitentes som ligger noen km nedover dalen fra Puente del Inca (2725m). Tur opp til Inca om ettermiddagen. I Puente del Inca er det en naturlig bro over elven Las Cuevas som ble brukt av lokalbefolkningen før veien kom. På ettermiddagen gjør vi klart utstyret som skal lastes på muldyrene neste morgen. Vi bærer kun dagstur sekk med vannflaske, kamera og litt tøy inn til Confluencia og Plaza de Mulas.

4

Puente del Inca - Confluencia (3500m) telt. Vi kjører til Laguna de Horcones hvor vi har utsikt mot sydveggen til Aconcagua (Steinvakten på Norsk). Her kontrolleres at vi har betalt nasjonalpark avgiften før vi starter den 4-5t lange turen inn til Confluencia (3500 m) der vi vil tilbringe tre netter.

5

Akklimatiseringstur til Plaza Francia (4000m). En flott tur til Plaza Francia som ligger ved Aconcagua’s sydvegg. En tre tusen meter høy vegg av snø, is og stein. Overnatting i Confluencia

6

Confluencia. Hviledag. De som ønsker kan ta en tur på vestsiden av dalen.

7

Confluencia - Plaza de Mulas (4260m). Vi krysser en stort åpen dal med mye sand som kalles ”Playa Ancha”. Deretter er det lett stigning opp til øvre Horcones dalen før den siste bratte stigningen (Cuesta Brava) opp til Plaza de Mulas. Vi overnatter i teltleiren i Plaza de Mulas som har stort spise/oppholdstelt med bord og stoler.

8

Akklimatiseringsdag. Vi oppholder oss i området rundt hotellet og det blir anledning til å prøve stegjernene på en av breene i området.

9

Dagstur til Canada - leir 1(4910m). Vi bruker dagen til en akklimatiseringstur i lett terreng opp til Canada. Deltagerne hjelper til med å bære noen kilo fellesutstyr. Overnatting i teltleiren i Plaza de Mulas.

10

Akklimatiseringsdag. Overnatting i teltleiren i Plaza de Mulas.

11

Plaza de Mulas – Canada. Vi vil få hjelp til transport av telt opp til leiren.  Overnatting i telt.

12

Canada - Nido de Condores - leir 2 (5250m). Leirplassen ligger på et platå med fantastisk utsikt over Andesfjellene og mot Stillehavet. Mot nord kan vi se Mercidario (6770 m) som er Sør Amerikas 5. høyeste fjell. Overnatting i telt.

13

Nido de Condores. Hvile og akklimatiseringsdag.

14

Nido de Condores - Berlin (5900m) (camp3), telt. En krevende dag opp til Berlin som vil være utgangspunktet for toppforsøket. Dette er turens flotteste leirplass med storslagen utsikt mot Andesfjellene og Stillehavet.

15

Toppdag. Berlin - Aconcagua (6962m) - Berlin. Vi klatrer opp til Independecia (6500 m) tidlig om morgenen. Deretter kommer vi til Portezuelo de Viento og må være forberedt på sterk vind. Vi krysser en fjellside før vi kommer til den 300 m lange Canaleta som går opp til Filo de Guanaco som topp ryggen kalles. Fra denne ryggen kan vi se nedover den 3000 m høye øst veggen til Aconcagua. Fra toppen kan vi nyte et uforglemmelig panorama av snødekte fjell og samle krefter til nedturen Vi returnerer til Berlin der vi overnatter.

16

Berlin - Plaza de Mulas. En laaang bakke ned til Plaza de Mulas.  Overnatting i teltleiren i Plaza de Mulas.

17

Ekstra dag i tilfelle dårlig vær. Tilbringes i Mendoza hvis dagen ikke blir brukt i fjellet.

18

Ekstra dag i tilfelle dårlig vær. Tilbringes i Mendoza hvis dagen ikke blir brukt i fjellet.

19

Plaza de Mulas - Puente del Inca – Mendoza. Overnatting på hotell.

20

Transport til flyplass og start på hjemreisen.

21

Ankomst Norge på kvelden.

 

Pris: Fra kr           

Dato: 28.11, 27.12 og 10.1 2016 / 17

Inkludert i prisen er følgende:

 • Fly t/r Oslo – Mendoza. 
 • Hotell i Penitentes (1) og Mendoza (2) med frokost. 
 • Bærer til telt til leirene over Mulas  
 • All mat i fjellet 
 • All transport i Mendoza og t/r fjellet.

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Parkavgift  
 • Tilslutningsfly / tillegg fra andre flyplasser enn Oslo 
 • Transport mellom flyplassene i Buenos Aires. 
 • Tips 
 • Ekstra overnattinger i Mendoza hvis ekstra dagene ikke brukes i fjellet. 
 • Ekstra overnattinger på Refugio Plaza de Mulas