EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Africa » Tanzania » Zanzibar

Zanzibar

”Krydderøyen” Zanzibar byr på kritthvite strender, fascinerende kultur, dykking i verdensklasse og glimrende forhold for kiting/vindsurfing. På øyen finnes også Jozani nasjonalpark med en koloni av Red Colobus aper og antiloper. Stone Town står på Unicef’s verdensarvliste og en tur i de trange gatene gir deg følelsen av å være tilbake tiden da Livingstone bodde der på 1800 tallet.

 

zanzibar beach

 

VG skriver følgende om Zanzibar:

”Turkisblått hav ruller dovent inn over kritthvite sandstrender, grønne palmer står tunge av kokosnøtter under den strålende solen: Har du noen gang lurt på hvor alle bildene av de idylliske feriestedene er tatt? Vi har funnet fotografenes Mekka. På Zanzibar på Afrikas østkyst overgår virkeligheten seg selv.”

Nungwi

”Møtet med den lange hvite stranda og det asurblå havet tok pusten fra oss. Dette er virkelig stedet for den som vil slappe av med bølgeskvulp og bøker. Zanzibar er et spennende ferieparadis. Perfekt for deg som vil ha en avslappende ferie med vakre solnedganger og strender - ispedd litt arabisk mystikk og fremmede krydderdufter.”

Stone Town

”En vandring i Stone Town er som å rusle i en historiebok. Hvis du har tid, bør du få med deg sultanpalasset, det arabiske fortet og slavemarkedet ved UMCA-katedralen. På 1800-tallet var Zanzibar utgangspunktet for svært mange ekspedisjoner. Richard Burton, Henry Stanley og dr. David Livingstone begynte alle sine legendariske oppdagelsesreiser her. Du finner flere spor etter dem hvis du går på oppdagelsesferd i Stone Town. Turistbyrået, for eksempel, ligger i Livingstone House - bygningen som huset de fleste av de berømte oppdagelsesreisende før de dro for å oppdage Afrikas hvite flekker.”

Utflukter

De mest populære utfluktene er krydderturene og sightseeing i Stone Town. I tillegg anbefales dykking eller snorkling (mulig å leie eller låne maske og svømmeføtter av arrangøren). De mest populære områdene for snorkling er Mnemba atollen (flott seiltur inkludert lunsj på fantastisk kritthvit strand) og Prison Island. Det er også glimrende forhold for kiting/vindsurfing på øyen. Vi har også utflukt til et vernet område der det er mulig å svømme med delfiner.

EcoExpeditions har avtaler med hoteller av alle kategorier over hele Zanzibar. Den mest populære delen av øyen er Nungwi på nordspissen av Zanzibar. Kombinasjonen av Nungwi og et par dager i Stone Town anbefales.

Forslag til program. Antall dager kan endres etter behov.

Dag

Program

1

Ankomst Zanzibar. Transport til vårt hotell På midten av 1800 tallet var Zanzibar et senter for slavehandel og det er estimert at ca. 600 000 slaver ble solgt mellom 1830 og 1873.

2

Dagstur til Prison Island der vi kan besøke gamle ruiner, besøke skilpaddekolonien eller dykke på korallrevene. Alternativt snorkling på Mnemba atollen som inkluderer flott seiltur inkludert lunsj på fantastisk kritthvit strand.

3

Sightseeing i Stone Town som er en labyrint av trange gater. Vi besøker Beit el-Ajaib (House of Wonders), Beit al-Sahel (Palace Museum) og Old Fort.

4

Kryddertur der vi får omvisning på krydder plantasjer og orientering om de forskjellige krydder sortene eller tur i båt ut til et vernet område der det er mulig å svømme med delfiner.

5

Hjemreise på ettermiddagen. Transport til flyplassen eller havn.

 

 

Priser og hoteller

Vi har avtaler med en rekke hoteller i alle kategorier. Be om prisliste.