EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Africa » Tanzania » Safari » Safari programmer 4-7 d

Safari programmer 4-7 d

Det nordlige Tanzania byr på det aller ypperste av safariparker. Vi tilbyr turer til alle fire parker i dette området; Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro og Serengeti. Lake Manyara og Tarangire er to flotte parker som har mye å tilby. Ngorongoro er en av det mest berømte parkene i verden med over 20 000 dyr på et meget begrenset område på bunnen av en gammel vulkan. Dette er et område med store muligheter for å se "Big Five"! Serengeti er en fantastisk opplevelse og er mest berømt for den fantastiske gnu vandingen med to millioner dyr på vandring. Mange av naturfilmene som ses på fjernsyn er tatt opp i disse områdene.

 

 

ngorongoro_nesehorn

                                                                                                                                                                                                                 I Ngorongoro er det store muligheter for å se sort nesehorn.

Her har dere vårt 5 dagers program. Det er mulig å få dette programmet i 4, 6 eller 7 dagers utgave.

 

Dag

Program – 5 dager

1

Moshi – Lake Manyara - Ngorongoro. Vi kjører fra Moshi til Lake Manyara parken. På veien passerer vi Arusha og vil treffe på Masai folket som lever i området nord for Arusha. Lake Manyara parken ligger i Great Rift Valley og i parken finnes løver, elefanter, giraffer, flodhester, antiloper og en rekke andre dyr. Vi kjører rundt i parken om ettermiddagen og fortsetter til vårt hotell ved Ngorongoro.

2

Ngorongoro - Serengeti.

Serengeti er ca. 14 700 km2 stor og parken består av enorme gress sletter. Ute på slettene stikker det opp små steinformasjoner eller ”kopjes” som de kalles. Kopjes er som øyer på slettene og er et viktig habitat for flere dyrearter. Vi rekker en "game drive" før solen går ned og vi har mulighet å se løver, leopard, gepard, flodhest i tillegg til gnu, sebra og antiloper. Vi overnatter i Wild Camp som ligger midt inne i parken. Wild Camp er en teltleir av høy standard der hvert telt har vanlig seng, dusj og toalett. I tillegg har leiren spise/oppholdstelt.

Gnu vandringen er kanskje Serengetis største attraksjon med to millioner dyr på vandring. Dyrene tilbringer regnsesongen (mars-mai) i den sydlige delen av parken i området rundt Ngorongoro. Når dette området tørker opp (juni-juli) starter vandringen mot Masai Mara i Kenya der flokkene ankommer rundt august-september. I november vandrer dyrene sydover tilbake til området rundt Ngorongoro der kalvingen foregår. Tidsrommet for vandringene er væravhengig og vil variere noe fra år til år.

Mulighet for besøk i Masai landsby.

3

Serengeti – Ngorongoro.

Vi tilbringer formiddagen i Serengeti med kjøreturer rundt i parken. På ettermiddagen kjører vi ti Ngorongoro. Vårt hotell ligger på vestsiden av Ngorongoro med fantastisk utsikt mot Lake Eyasi. Det er ikke uvanlig å se giraffer, sebra, elan og andre dyr nær leiren.

På veien er det mulig å besøke Olduvai Gorge der det er funnet noen av de eldste spor etter mennesker. Det har blitt gjort funn av en 1,8 mill. År gammel hodeskalle og menneskelignende fotavtrykk estimert til å være 3,7 mill. år gamle.

4

Ngorongoro

Etter en tidlig frokost kjører ned i Ngorongoro Krateret som er en gammel vulkan som har kollapset og er ca. 16 – 19 km i diameter. Vi tar med lunsj boks og tilbringer resten av dagen nede i krateret. I krateret er det tusenvis av dyr og vi har mulighet til å se blant annet løver, nesehorn, flodhest, flokker med bøffel og antiloper.

5

Karatu - Tarangire - Arusha. Vi kjører til Tarangire parken som er en flott park med mindre turister enn for eksempel Ngorongoro. Parken har størst konsentrasjon av dyr utenom Serengeti. Landskapet er variert med åser, Tarangire elven og store baobab trær. I tørkesesongen juli til september samles dyrene langs elven og det er observert flokker på opp mot 300 elefanter. I parken finnes det også, blant annet, løver, leopard, gepard, hyene, apekatter, bøffel, sebra, giraff og en rekke antilope- og gasell arter. Sumpområdene trekker også til seg et utrolig antall fugler og det har blitt observert over 550 forskjellige arter i parken.

På ettermiddagen returnerer vi til Arusha eller Kilimanjaro flyplassen..

 

Priser

Vi kan tilby alle kategorier ovenatting på safariene. Be om pris!