EcoExpeditions
Adventure Travel

Phone: +47 900 41 330

Latest News

14.05.16

Elbrus 2016

Sesongen i gang på Elbrus!

Første gruppe for...

14.05.16

Kilimanjaro 2016

Våren 2016 - 9 grupper på Kilimanjaro!

Flott...

17.03.15

Kilimanjaro 2015

Sesongen 2015 - 30 grupper til topps på...

General » Africa » Morocco

Morocco

Marokko - Toubkal (4167 m)

Vårt program inkluderer Azaden dalen i tillegg til Imlil og har god tid til akklimatisering før vi går til topps på Jebel Toubkal (4167 m). Vi går en rundtur slik at vi får se mer av området isteden for å gå opp og ned same dalen fra Imlil som de fleste operatører gjør. Vi får se flere Berber landsbyer og vil bo i Berber gjestehus der vi vil få smake den lokale maten.  I tillegg har vi tid til å utforske eksotiske Marrakesh.

Marokko - Toubkal

 

Dag

Program

1

Norge - Marrakech. Hotell. 

2

Vi kjører minibuss til Tassa Ouirgane og på veien får vi se de dramatiske kløftene ved Moulay Brahim. Vi fortsetter til Asni som er en Berberlandsby i en frodig dal med utsikt mot Toubkal. I Tassa Ouirgane treffer vi våre medhjelpere med sine muldyr som vil bære bagasjen vår. Vi starter fotturen i Azaden dalen og går inn i Toubkal National Park. Parken er et reservat for Mouflon (mountain sheep). Vi overnatter i telt ved Tizien (1500m). 

3

Vi går opp Azaden dalen gjennom Berber landsbyer til Tizi Oussem. Vi passerer terrasser med forskjellige avlinger, valnøtt trær og fargerike hus laget av rød leire. Vi spiser lunsj på veien og slår leir i Azib Tamsoulte. Vi tar en avstikker til den 50 m høye fossen ved Ighouliden. Overnatting ved Tamsoulte 2400 m. 

4

Vi går gjennom orre skog til Tizi Mzik passet (2489m)og fortsetter ned til landsbyen Armed. Overnatting i gjestehus.. 

5

Dagens etappe følger vanningskanaler gjennom variert landskap. Vi besøker Marabout gravplassen i Sidi Chamharouche (2310 m) og fortsetter til leiren ved foten av Toubkal 3207m. 

6

Toppdag: Med sine 4167m er Toubkal Nord Afrikas høyeste fjell. Bestigningen er teknisk enkel og består av sti med enkelte seksjoner med stor stein. Fra toppen har vi fantastisk utsikt mot Marrakesh slettene, Jbel Siroua og Sahara. Vi returnerer til Armed og kjører bil tilbake til Marrakesh. Hotell.  

7

Ekstra dag i tilfelle dårlig vær på toppdagen. Sightseeing i Marrakesh hvis dagen ikke brukes i fjellet. Hotell 

8

Retur til Norge.

 

Pris: Fra NOK 8990 pr person

Dato: Hele året

Prisen er basert på billigste billett  t/r Oslo - Marrakech og en gruppe på 6 personer.

Marokko - Marrakesh 

Marrakesh er også kjent som "Den røde By" på grunn av fargen på jordsmonnet som bygningsmaterialene er laget av. Byen er et spektakulært skue i februar og mars når Atlasfjellene i bakgrunnen er dekket av snø. En rudtur i byen er noe man aldri vil glemme! Djemaa el Fna er en helt vanlig åpen plass på dagtid men rundt solnedgang forvandles plassen til fasinerende sted med historiefortellere, slangetemmere, klarsynte, akrobater, røkelse, krydret mat, og musikk.


 Djemaa el Fna

Marokko - Atlanterhavskysten, Atlasfjellene og Sahara (10 d) 

Rundtur som inkluderer Essaouira og Agadir på Atlanterhavskysten, Sahara med sanddynene i Erg Chebbi, dramatiske canyon og høye fjellpass i Atlas fjellene.

Erg Chebbi

 

Pris: Fra NOK 6990 pr person (som tilleggstur til Tobkal turen)

 

Prisen er basert på en gruppe på 6 personer.